Liveblog

PSV moet kampioensfeest nog een week uitstellen door winst van Feyenoord

25 april om 22:50 • Aangepast donderdag om 23:00
Een 0-8 winst van PSV zette donderdagavond alle seinen op groen voor de kampioensschaal. Alleen zou Feyenoord dan punten moeten verspelen tegen Go Ahead Eagles. Dat gebeurde niet, het werd 1-3, dus wordt het kampioensfeestje van PSV voor in ieder geval een week uitgesteld. In dit liveblog hielden we je op de hoogte van de wedstrijden en het feest.
Profielfoto van Freek van der Venne

Liveblog

23.23

Dit liveblog is gesloten

Dit kampioensblog is gesloten, maar we zien je graag op 5 mei terug. Ook dan houden we je op de hoogte van de wedstrijd die PSV dan speelt en het officiële feest.

23.15

'Volgende week komt het wel goed'

23.10

Bij Omroep Brabant zit je op de eerste rij als PSV kampioen wordt

PSV heeft op zondag 5 mei de eerstvolgende mogelijkheid om kampioen te worden. Eén punt is al genoeg om de schaal naar Eindhoven te halen. Bij Omroep Brabant zit je op de eerste rij. We volgen het kampioensfeest live via de app, website, Facebook en op televisie (Ziggo-kanaal 30, KPN-kanaal 507). Ook de huldiging, daags na de wedstrijd, wordt live bij Omroep Brabant uitgezonden.

23.01

Stratumseind stroomt vol

Kampioen of (nog) niet: op Stratumseind is het feest na de 0-8-overwinning op sc Heerenveen. De schaal komt dan nog niet naar Eindhoven, maar de kampioensvoorpret is er niet minder om. "Bedankt, Feyenoord", zegt een van de fans lachend. Hij is blij dat het feest hoogstwaarschijnlijk op 5 mei de hele dag gevierd kan worden.

22.54

PSV kan 25e landstitel behalen op Bevrijdingsdag

PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. Met nog drie speelronden te gaan, blijft het verschil tussen de koploper en Feyenoord op de ranglijst daardoor 9 punten. PSV heeft wel een veel beter doelsaldo (+86 om +56), maar dat levert het elftal van trainer Peter Bosz voorlopig niet meer op dan de officieuze titel.

PSV heeft op 5 mei in de thuiswedstrijd tegen Sparta genoeg aan een gelijkspel om de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis, en de eerste sinds 2018, binnen te halen. De supporters kunnen dan de hele dag feestvieren, want het duel in het Philips-stadion begint al om 12.15 uur.

Deze kampioenssticker blijft volgende week ook nog wel kleven (foto: Noël van Hooft).
22.51

Geen kampioensfeest voor PSV vanavond. Door de winst van Feyenoord op Go Ahead Eagles, moeten de Eindhovenaren het kampioensfeest nog een week uitstellen. In de wedstrijd tegen Sparta moet PSV volgende week zondag nog minstens één punt pakken om het kampioenschap definitief binnen te slepen.

Vanavond had PSV de eerste mogelijkheid om kampioen te worden. Na een klinkende overwinning op sc Heerenveen (0-8) had PSV er al alles aan gedaan om kampioen te worden, alleen moest Feyenoord bij Go Ahead Eagles punten verspelen. Maar dat gebeurde niet.

Feyenoorders vieren de 1-3 (foto: ANP).
22.27

1-3

Feyenoord scoort. In de 69e minuut is het 1-3.

22.20

Wat doet Feyenoord?

PSV-fans op Stratumseind in Eindhoven wachten in spanning af: behoudt Feyenoord de 1-2 voorsprong op Go Ahead Eagles? In dat geval is er vanavond nog geen kampioensfeestje. Als Go Ahead gelijkmaakt of nog weet te winnen, dan barst het feest los. In het centrum van Eindhoven zijn de straten zo goed als leeg, omdat iedereen binnen de wedstrijd van Feyenoord volgt.

Al hopen de meesten dat het kampioenschap een weekje laat wachten. "Thuis winnen is leuker. Kampioen worden we toch wel", zegt een van de fans tegen onze verslaggever.

22.03

Tweede helft begonnen

Behoudt Feyenoord de voorsprong op Go Ahead Eagles? We weten het over 45 minuten. De tweede helft is begonnen.

21.45

Go Ahead Eagles maakt eerste doelpunt

Go Ahead Eagles maakt zijn eerste doelpunt van de avond in de wedstrijd tegen Feyenoord: het is 1-2. Net na de treffer het fluitsignaal voor het eind van de eerste helft.

21.40

Feyenoord op voorsprong

De bal is rond en er kan nog van alles gebeuren, maar na 33 minuten voetballen staat Feyenoord al op een 0-2 voorsprong tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers moeten punten verspelen wil PSV vanavond al kampioen worden. Als Feyenoord wint, wordt PSV vanavond dus nog geen kampioen.

21.37

'Heb alleen maar staan klappen'

"Ik heb in de rust alleen maar staan klappen voor de spelers", zegt PSV-trainer Peter Bosz tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. "We gaan een feestje vieren."

Ook voor Joey Veerman kan de avond niet meer stuk. "Het maakt geen zak uit wat er bij Feyenoord gebeurt. We worden toch wel kampioen", zegt hij. "Wij waren gewoon super goed. Het was genieten op het veld. Aan het eind van het seizoen de beste wedstrijd van het seizoen eruit persen.. Het was heerlijk om te voetballen, ondanks de kou."

21.30

Monsterzege wordt ook gevierd in het stadion

Trainer Peter Bosz gaat de lucht in (foto: ANP).

Het wachten kan beginnen

De klinkende overwinning op sc Heerenveen (0-8) zet PSV in de wachtkamer voor het kampioenschap. Feyenoord moet in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles punten verspelen om de Eindhovenaren vandaag kampioen te laten worden.

20.47

Witte rook

Het feest in het Abe Lenstra stadion is alvast begonnen. PSV wacht een klinkende overwinning. Het vuurwerk en de fakkels zorgen voor witte rook.

20.42

Wedstrijd stilgelegd

Het PSV-feest in het uitvak gaat gepaard met fakkels. Er is vuurwerk op het veld gegooid. Scheidsrechter Danny Makkeli heeft de wedstrijd stilgelegd.

20.36

0-8

Invaller Patrick van Aanholt scoort in de 83e minuut na een voorzet van Luuk de Jong: het is 0-8.

20.30

Grootste uitzege ooit voor PSV

Nu PSV zeven keer in één uitwedstrijd heeft gescoord, hebben de Eindhovenaren hun record van 'grootste uitzege ooit in de Eredivisie' geëvenaard, weet de NOS.

20.24

0-7

Luuk de Jong brengt PSV in de 71e minuut op een 0-7 voorsprong.

20.14

Storing in deel Eindhoven

Zal je net zien: zit je thuis op de bank klaar om naar PSV te kijken, valt de stroom uit. Volgens netbeheerder Enexis zijn in Eindhoven 128 postcodes getroffen. De storing komt door een kapotte kabel, meldt Enexis. Om halftien zou de storing zijn verholpen, maar dan is de wedstrijd al voorbij..

20.04

0-6

PSV neemt geen gas terug in de tweede helft. In de 52e minuut is het Johan Bakayoko die de 0-6 voor maakt.

De 0-6 van Johan Bakayoko wordt gevierd (foto: ANP).
20.02

Feestje van boven

Wat doe je als je met een 0-5 voorsprong de rust ingaat? Juist ja, een feestje vieren. Zo zag dat rust-feestje eruit.

19.59

Tweede helft is begonnen

De tweede helft is begonnen. Voor PSV kan het met de riante voorsprong bijna niet meer foutgaan.

19.56

PSV passeert in Heerenveen grens van honderd doelpunten

PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen de grens van honderd doelpunten in de Eredivisie gepasseerd. De Eindhovenaren leidden bij rust al met 5-0. Uitgerekend voormalig Heerenveen-speler Joey Veerman maakte in de 44e minuut de honderdste treffer voor PSV. Guus Til en Malik Tillman scoorden allebei twee keer.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 dat PSV minimaal honderd doelpunten maakte in de competitie. Toen kwam de teller uit op 103. Na donderdag staan er voor PSV nog drie wedstrijden op het programma. Het record van PSV is 117 doelpunten in één seizoen(1987/1988).

19.45

Fakkels op Stratumseind

Het is rust, dus vieren fans op Stratumseind de comfortabele 0-5 voorsprong buiten op straat.

19.41

0-5

Nét voor rust, in de 44e minuut, is daar goal nummer 5. Joey Veerman werkt de bal in het net.

19.37

Het blijft nog even spannend of PSV donderdag al kampioen wordt. Als Feyenoord punten laat liggen, kan het feest in Eindhoven losbarsten. Omroep Brabant is er dan vanavond live bij via de app, website, Facebook en op televisie (Ziggo-kanaal 30, KPN-kanaal 507). Als het donderdagavond lukt om kampioen te worden, is komende maandag de huldiging in Eindhoven. Ook dat feest zendt Omroep Brabant dan live uit.

19.27

0-4

Guus Til maakt zijn twee treffer na een voorzet van Johan Bakayoko. Het brengt PSV op een 0-4 voorsprong.

De 0-4 wordt gevierd (foto: ANP).
19.12

Snel op voorsprong

Het lukte PSV op 22 mei 1982 voor het laatst om zo snel op een 0-3 voorsprong te komen, weet de NOS. Dat is dus ruim veertig jaar geleden.

19.08

0-3 na 11 minuten spelen

In de zevende minuut zette Guus Til de eerste treffer op het scorebord. Twee minuten later was het Malik Tillman die de 2-0 maakte na een voorzet van Jordan Teze. Weer twee minuten later was het opnieuw Tillman die de bal in het doel werkte, ditmaal na een assist van Luuk de Jong.

18.32

Vertraging

De wedstrijd tussen Heerenveen en PSV begint tien minuten later. Door de verkeersdrukte was de spelersbus te laat in Friesland. Ook supporters stonden nog in de file rondom het Abe Lenstra Stadion. De wedstrijd begint nu om 18.55 uur.

18.15

De scenario's

PSV kan de 25e landstitel veiligstellen als ze winnen in Heerenveen en Feyenoord later op de avond punten laat liggen tegen Go Ahead Eagles. Als PSV gelijkspeelt in Friesland en Feyenoord verliest, is PSV ook al kampioen. Gebeurt dat niet, dan volgt zondag 5 mei in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam de volgende kans voor de formatie van Bosz.

18.00

Mauro Júnior in de basis

PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen donderdagavond met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

De basisploeg van PSV is verder ongewijzigd in vergelijking met de vorige competitiewedstrijd, die de Eindhovenaren met 6-0 van Vitesse wonnen. Ismael Saibari en Ricardo Pepi zitten na blessures weer bij de selectie, maar starten donderdag op de reservebank.

17.30

Fans zijn er klaar voor

Stratumseind liep donderdagmiddag al vol met fans die helemaal klaar zijn voor het kampioenschap.