Regen en de meivakantie: drukste vrijdagavondspits van het jaar

3 mei om 16:59 • Aangepast vandaag om 02:02
nl
Nederland heeft vrijdag te maken gehad met de drukste vrijdagmiddagspits van 2024. Ook op de Brabantse snelwegen was het filerijden, onder meer op de A2 tussen Utrecht en Den Bosch en op de A50 en A59. De ANWB zegt dat de drukte komt omdat er veel recreanten op de weg zijn en de regen speelt een rol.
Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

"Er zit door het weer meer ruimte tussen de auto's en dan lopen de wegen vol", zegt een ANWB-woordvoerder. Er stond in de middag meer dan vijfhonderd kilometer file in het land. Op de A2 tussen Utrecht en Den Bosch was er rond kwart voor vijf meer dan veertig minuten vertraging. Daarnaast was het volgens de ANWB druk ten zuiden van Eindhoven. "En op de A58, daar is het altijd druk. Nu vooral tussen Tilburg en Breda."

Naast de dagjesmensen die ondanks de regen op stap gaan, zijn er vakantiegangers en het gewone dagelijkse woon- en werkverkeer. Daarnaast waren er ongelukken zoals een kapotte vrachtwagen op de A2 tussen Veghel en de Martinus Nijhoffbrug.

Ook komt er veel verkeer uit België en Frankrijk of gaat naar die landen toe. Ook op de A58 tussen Eindhoven en Breda is het druk, net als op verschillende wegen in Zeeland en in het westen van het land.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!