Video

Stukjes zonnepaneel voorzichtig opruimen, grote brand gaat langzaam uit

4 mei om 09:55 • Aangepast vandaag om 02:03
nl
De brand die een dag geleden uitbrak in een koelcel van het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is zaterdagochtend eindelijk onder controle. Dat meldt de gemeente. De brandweer heeft ervoor gekozen om het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Er zijn kleine deeltjes van zonnepanelen vrijgekomen bij de brand. Bewoners wordt gevraagd die deeltjes op te ruimen mochten zij die ergens tegenkomen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Er is nog rookoverlast in het gebied rondom Maaskade, Dommelstraat, Diezenstraat. Dit gebied is afgezet. "We halen het puin uit elkaar, waarna we het afblussen. Daardoor laait het vuur weer op en krijg je meer rook", vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Deeltjes
Door de brand zijn er veel deeltjes de omgeving in gewaaid. De deeltjes komen onder meer van zonnepanelen. Die zonnepaneeldeeltjes zijn op zichzelf niet gevaarlijk, maar kunnen wel scherp zijn.

Aan bewoners die deeltjes vinden in de tuin, op straat of op het voetbalveld, vraagt de gemeente om die op te ruimen. Trek wel stevige handschoenen aan. "De materialen mogen daarna in de kliko", meldt de gemeente.

Pas op met dieren, bijvoorbeeld met het uitlaten van de hond. Zorg dat ze niet in deeltjes stappen of ze opeten. Vind je grotere deeltjes op openbare plekken? Meld dit dan bij de gemeente. Zij ruimen dat afval dan op.

Brand
De brandweer was al sinds halfvijf donderdagnacht aan het blussen. De brand werd in de loop van vrijdagavond alleen maar groter. "Alles wat we hebben, wordt ingezet", zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Noord vrijdag.

De naastgelegen gebouwen zijn gespaard gebleven. Bewoners van de Vechtstraat en IJsselstraat konden vanwege de rook niet thuis de nacht doorbrengen. Zij bekeken of ze bij familie of vrienden terecht zouden kunnen. Als dat niet lukte, kregen ze hulp van gemeente Oss om een hotel of andere plek te vinden.

De rook trok door de wijde omgeving en was onder meer vanaf de A59, in Heesch en zelfs Nijmegen te zien. Aan het begin van de avond werd een NL-Alert gestuurd naar omwonenden.

Er zijn volgens de veiligheidsregio geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!