Lekker van Streek - Borrelplank
Wat heb je nodig?
Voor op de borrelplank
- Oude kaas in staafjes of blokjes
- Komkommer in staafjes
- Radijsjes, eventueel gehalveerd
- Diverse kleine broodjes
- Wortel in reepjes.
- Bleekselderij in reepjes
- 100 g geroosterde walnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 handje rucola
- 1 el citroensap
- 50 g walnootolie
- Zout/peper
- 100 g geroosterde walnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 handje rucola
- 1 el citroensap
- 50 g walnootolie
- Zout/peper
- 50 g geroosterde walnoten, gehakt
- ½ bosje bieslook
Zo maak je het:
1Maal alle ingrediënten tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
2Voeg extra olie toe als de pesto te droog is.
3Roer de eidooiers met de mosterd en de wittewijnazijn glad.
4Voeg al roerend druppelsgewijs de olie’s toe tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.
5Breng op smaak met zout en peper.
6Voeg daarna de gehakte walnoten en gesneden bieslook toe.