Video

NAC-verdediger Henrico Drost over cruciaal duel: 'We moeten volle bak rammen tegen RKC'

24 april 2014 om 17:44
nl
NAC Breda is er nog altijd niet zeker van dat het ook volgend voetbalseizoen op het hoogste niveau speelt. Zondag kan de ploeg het eredivisieschap veiligstellen. In Breda komt dan RKC Waalwijk op bezoek, dat ook nog tegen degradatie vecht. Eigenlijk moeten de ploegen allebei winnen. De Brabantse derby zal daarom onder hoogspanning worden gespeeld.
Geschreven door

Winst is vooral noodzaak voor RKC. De mannen van trainer Erwin Koeman zijn alleen gebaat bij drie punten. Bij verlies is de ploeg gedoemd in ieder geval nacompetitie te spelen. NAC zou aan een gelijkspel genoeg kunnen hebben. RKC kan dan qua puntenaantal in de laatste wedstrijd van het seizoen nog wel langszij komen, maar de Bredanaars hebben (vooralsnog) een veel beter doelsaldo.
NAC gaat voor de overwinningNAC gaat echter niet gokken op een gelijkspel. "We moeten voor de overwinning gaan", weet verdediger Henrico Drost. "Geen enkele Nederlandse club kan op een gelijkspel spelen in de competitie. Wij al helemaal niet. We moeten volle bak rammen."
Jelle ten Rouwelaar deelt die mening. "Ik wil gewoon winnen", zegt de keeper van NAC. "Ik ga hier niet praten over een punt, over 0-0 of over 1-1. Als dat gevoel er bij iedereen is, ben ik ervan overtuigd dat we winnen."
'Prima dat druk op onze schouders ligt'De druk lijkt zondag bij NAC te liggen tijdens het duel met RKC. Het verhaal van David tegen Goliath, de reus tegen Klein Duimpje, noem het maar op. Bij RKC voeden ze deze gedachte maar al te graag. RKC heeft de rol van underdog met liefde en plezier ingenomen.
"Je ontkomt er niet aan dat er veel druk op deze wedstrijd komt te liggen", weet doelman Ten Rouwelaar. "Maar die druk zal er bij RKC ook zijn. Ook al zeggen ze van niet. Het is een leuk spelletje dat zij spelen. Maar ik vind het prima dat de druk op onze schouders ligt. We moeten allebei winnen en dat maakt het spannend. Ze zijn daar wat rustiger, zeggen ze. Maar zij willen ook die nacompetitie niet in. Dus daarin zijn we gelijk."
'Gezeur en gezeik'Feit is wel dat er in Breda - in tegenstelling tot in Waalwijk- erg veel onrust is rond en binnen het elftal. Zo hebben onder andere Gabor Babos, Anouar Hadouir, Jeffrey Sarpong en Tim Gilissen de laatste tijd hun frustraties in de media geuit over de gang van zaken bij NAC. Het is de vraag of alle neuzen bij NAC wel dezelfde kant op wijzen, of iedereen zich beseft dat de nood aan de man is.
"Nou ja, vorige week was er een hoop gezeur en gezeik over die aflopende contracten", zegt Drost. "Natuurlijk heb je spelers die ontevreden zijn, maar dat moet je natuurlijk voor zo'n belangrijke wedstrijd lekker laten gaan. Ik vond het van sommigen niet zo slim. Je merkte veel onrust in de groep. Deze week is dat wel wat bijgetrokken."
Kop in het zand?Het lijkt alsof de randzaken NAC-trainer Nebosja Gudelj niet raken of aan hem voorbij gaan. Hij zegt in ieder geval alleen met de doelstelling bezig te zijn en dat is handhaving in de eredivisie.
"Als je kijkt naar beleving en plezier, dan heeft iedereen het uitstekend gedaan deze week", meent de coach. "De sfeer is uitstekend, complimenten. Iedereen beseft dat deze wedstrijd zeer belangrijk is, daar twijfel ik niet aan. Kritiek hebben vind ik goed, maar dat heeft geen invloed op de sfeer in de groep. Of ik mijn kop in het zand steek? Nee nee, wij zijn gewend aan onrust via de media. Dat is niet de eerste keer. Ik twijfel niet, ze zijn scherp."





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.