Video

Aanvoerder Jelle ten Rouwelaar: 'Dit moet de laatste waarschuwing zijn voor NAC'

4 mei 2014 om 13:45
nl
Hoewel NAC Breda zaterdag met 2-0 van PSV verloor, was er toch grote opluchting bij club. Omdat ook RKC Waalwijk geen punten pakte, blijven de Bredanaars in de eredivisie. Maar er moet wel wat veranderen bij NAC, zo vindt aanvoerder Jelle ten Rouwelaar. "Want anders ga je er volgend seizoen aan."
Geschreven door

Echt blij was Ten Rouwelaar gisteren niet. NAC blijft weliswaar in de eredivisie, maar het was een heel vervelend en moeilijk seizoen. "Ik had het er met Tim (Gilissen, red.) over. We zeiden dat het allemaal wel mee viel. Daarna begonnen we te lachen. Het valt natuurlijk helemaal niet mee."
De aanvoerder van de Bredase club, die gisteren een eredivisierecord evenaarde, lepelt het allemaal nog eens op: "Onze directeur is weggegaan, onze technisch directeur ook, de club was bijna failliet, de trainer stond onder druk en dan is er nog de vijftiende plaats. Het was weer een heel onrustig jaar."
'Laatste waarschuwing'Er moet -met het oog op volgend seizoen- dan ook heel wat veranderen volgens Ten Rouwelaar. "Ik vind wel dat dit de laatste waarschuwing voor NAC moet zijn. Anders ga je er volgend seizoen aan en dat moeten we absoluut niet hebben."
"Het moet anders", vervolgt hij. "NAC zal met jongens met een bepaald karakter de ploeg moeten gaan samenstellen. Het moet één groep zijn. En daar bedoel ik ook alles mee. De clubleiding en het team."
Moet Gudelj wel blijven?Vooral de laatste maanden rommelde het flink bij NAC. Zo had een aantal spelers hadden openlijk kritiek op trainer Nebosja Gudelj, die probelemen had om zijn selectie goed te 'managen'. Daarnaast werd de trainer verweten veel te conservatief te zijn in zijn spelopvatting. "Aan de ene kant is het wel logisch dat spelers ontevreden zijn als ze niet spelen", zo zegt Ten Rouwelaar. "Dat begrijp ik wel. Maar het is natuurlijk een én-én verhaal."
Wat de aanvoerder bedoelt, is dat het niet alleen aan de onervaren trainer Gudelj ligt. Spelers moeten ook naar zichzelf kijken. Niet iedereen heeft gebracht wat er gevraagd werd. Collega Henrico Drost onderstreept dit, maar plaatst wel een kanttekening. Hoewel sommige spelers de trainer wellicht graag zien vertrekken, hoeft dat voor hem niet. "Nee, hij heeft de doelstelling gehaald en het is voor hem het eerste, volledige jaar op het hoogste niveau. Hij moet zich ook ontwikkelen. Net zoals wij dat moeten doen. Wij moeten allemaal in de spiegel kijken. En daar lering uit trekken."
Leeg gevoelZowel Drost als Ten Rouwelaar zeggen een leeg gevoel over te houden na het turbulente seizoen. Toch is er ook een goed gevoel richting de toekomst. "Als je jezelf aan de club verbonden voelt en veel dingen mee krijgt, dan ben je leeg en blij dat je vakantie hebt", zegt Ten Rouwelaar. "Nu moet de club aan de slag voor volgend seizoen. Ze zijn er mee bezig. Ik heb er een goed gesprek over gehad en er vertrouwen in. Laten we hopen dat we NAC structureel een paar plaatsen hoger kan gaan spelen. Dan is iedereen blij in de regio."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.