Video

Superlief! Mini-ezel Clinton opent ogen bij stal Oud Gastel: ‘Het is een plaatje’

21 mei 2014 om 23:03 • Aangepast 24 april 2020 om 13:08
nl
Bij ezelstal Hoeve Noordhoek in Oud Gastel dwarrelt sinds een paar dagen een snoezige mini-ezel rond: Clinton. Deze 'ondeugende' viervoeter behoort tot het kleinste ezelras ter wereld. Verzorgster Ineke Groenendijk sliep terwijl Clinton ter wereld kwam. Ze stormde naar de stal toen ze veel lawaai hoorde. "Ik heb helaas hét moment gemist, maar het is echt een plaatje hoor."
Geschreven door

Volgens Groenendijk is de mini-ezel een behoorlijk zeldzaam ras, maar begint het wel aan populariteit te winnen. "Je ziet het ras steeds vaker opduiken op boerderijen. De mini-ezels hebben altijd op Sardinië en Sicilië geleefd en konden dus niet met grotere ezels gekruist worden."
In zijn eerste dagen geniet Clinton al volop van de menselijke aandacht, stelt Groenendijk. "Hij is, net zoals andere mini-ezels, ontzettend zachtaardig en op mensen gericht", legt de verzorgster uit. "Het ras is dus uiterst geschikt om als huisdier te houden bij mensen met kinderen of voor mensen met een beperking."
Vernoemd naar presidentEn waarom de naam Clinton? "Nou, allereerst vind ik het heel leuk klinken. Daarnaast heb ik ex-president Clinton altijd een fijne man gevonden", vertelt een dolgelukkige Groenendijk. In 1995 werd het voormalige boerderij overgenomen door Groenendijk. Momenteel lopen er tien ezels rond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.