Video

Wateroverlast na enorme regenval: even veel regen als normaal in een maand

27 mei 2014 om 18:53 • Aangepast 24 april 2020 om 13:22
nl
De hevige regenval heeft dinsdag veel problemen op diverse plaatsen in Brabant. De Albert Heijn aan het Van Roosmalenplein in Den Bosch moest dinsdagmiddag de deuren sluiten omdat de winkel onder water stond. Ook in Mierlo, Schijndel en Someren komen meldingen binnen van wateroverlast.
Geschreven door

Een woordvoerder van de Bossche supermarkt zei dinsdag rond halfvijf dat de situatie onder controle was. Hij had geen idee hoe groot de schade was. De supermarkt heeft een plat dak, het water liep tijdens een hoosbui via vijf verschillende plekken de winkel binnen. Eén plafondplaat kwam naar beneden.
Natte voeten in LieshoutIn de Jumbo-supermarkt in Lieshout stroomde het water eveneens de zaak binnen. Ook hier was de aanhoudende regenval de boosdoener. Eigenaar Albert van den Boogaard: "Het kwam snel op, maar het viel mee. Het water is snel weggepompt en de zaak hoefde niet te worden gesloten."
In Tilburg viel een grote boom aan het Reuselpad om door de harde wind. Een stenen muur raakte daardoor beschadigd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.
Weg in Mierlo onder waterOok in Mierlo, Lierop, Schijndel en Someren komen meldingen binnen van wateroverlast. De Santheuvel, een weg die dwars door heel Mierlo loopt, zou grotendeels onder water staan. Ook zijn verschillende straten er afgezet. Het huis van de 90-jarige opa Van der Burgt kwam blank te staan.
In Someren-Eind zouden verschillende kelders zijn ondergelopen. Bij Avans Hogeschool in Den Bosch liep een lokaal onder water.[Tweet:body:https://twitter.com/Hansvdven1965/status/471309612743147521]
Hoeveelheden die normaal in een maand vallenLokaal viel er in Brabant al meer dan 40 millimeter regen. Het regengebied ligt nagenoeg stil waardoor de neerslagsom plaatselijk kan oplopen tot hoeveelheden die normaal in een maand tijd vallen.[Tweet:body:https://twitter.com/Timmzie98/status/471301657817804800]
Driehonderd kilometer fileOok weggebruikers hadden tijdens de avondspits last van de regenval. Rond halfzes stond er driehonderd kilometer file, dubbel zoveel als normaal op dinsdagavond.
[YouTube:http://youtu.be/7heNnNBBU3g]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.