Video

Leraar Bart Lambregts uit Roosendaal omgekomen bij vliegramp: 'Dan breekt je hart'

18 juli 2014 om 11:57
nl
Bart Lambregts, die bij de vliegramp in Oekraïne om het leven kwam, was leerkracht op basisschool De Klimroos in de Roosendaalse wijk Kortendijk. Ook zijn vriendin Astrid Hornikx uit Goirle verongelukte. Vriend André Verstijlen kan het haast niet geloven. "Het waren fantastische mensen. Het is onbegrijpelijk dat zoiets gebeurt."
Geschreven door

Bart was een bekende in Roosendaal. Hij was actief in de culturele sector.
Actief in culturele sector"Ik ken Bart via de Bergse Operette Vereniging. Bart speelt al jaren hoofdrollen. Ik was nu met Bart aan het repeteren voor een nieuw stuk dat we zouden brengen in november"", zegt Verstijlen.
André vernam het tragische nieuws via Facebook. "De moeder zette er een bericht op, bestemd voor familie en vrienden, ze schreef zoiets als: 'We zitten in ongeloof en weten niet wat er aan de hand is'. Dan ga je hopen dat ze die een andere vlucht hebben genomen."
'Dan breekt je hart'Na lang wachten kwam het verschrikkelijke bericht dat Bart en Astrid wel in het vliegtuig zaten. "Dan zie je ineens een bericht passeren van de broer van Bart, waarin je ziet staan van 'Nou broer, dat was het'. Dan breekt je hart en stort je wereld in."
Volgens Verstijlen waren Bart en Astrid geweldige mensen. "Ze waren heel open, echte levensgenieters. Je kon er ook heel goed mee praten en ze pasten perfect bij elkaar. Dat ze er niet meer zijn is een groot gemis voor de culturele sector."
Minimaal zestien Brabanders omgekomenEr zaten zeker 48 Brabanders in het vliegtuig van Malaysia Airlines dat donderdagavond bij de grens tussen Oekraïne en Rusland is neergestort. De toedracht van het ongeluk is nog steeds onduidelijk.
Lees al het nieuws over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.