NAC teleurgesteld na grote nederlaag tegen PSV: 'Arias had rood moeten krijgen'

17 augustus 2014 om 00:19
nl
De teleurstelling bij NAC was groot na de 6-1 nederlaag zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV. De spelers baalden natuurlijk van de uitslag, maar vonden toch dat ze niet slecht gespeeld hadden. "Het was een matpartij, maar zo voelde het helemaal niet", aldus NAC-verdediger Henrico Drost.
Geschreven door

Tot aan de vijftigste minuut deed NAC heel aardig mee in Eindhoven. De ploeg stond weliswaar binnen een halfuur op achterstand, maar kwam terug via een strafschop. Een pingel die NAC kreeg omdat PSV-verdediger Arias de doorgebroken Eric Falkenburg neerhaalde. Arias werd bestraft met een gele kaart.
Rood volgens de regeltjes"Volgens mij had het rood moeten zijn", zegt doelman Jelle ten Rouwelaar over de overtreding van Arias. "De scheidsrechter heeft het nog nagekeken in de rust en zei van niet. Maar we krijgen in de zomerstop altijd iemand op bezoek die de regeltjes uitlegt. En dit was wel een rode kaart volgens die regeltjes."  
"Ik denk dat het rood was", zegt ook ploeggenoot Henrico Drost. "Ik denk dat als wij die overtreding hadden begaan, dat we rood hadden gekregen."
Domme fouten NAC kreeg na de strafschop een tal van kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. "PSV maakte een aantal domme fouten, daar moet je dan wel van profiteren", zegt aanvoerder Ten Rouwelaar.
"Je weet met de kwaliteiten die PSV heeft dat het dan lastig wordt. Maar op basis van de eerste helft was er niets aan de hand. Als je het in tien minuten weggeeft is het afgelopen."
MatpartijEn NAC gaf het weg. PSV liep uit naar een keiharde 6-1 overwinning. "We zijn niet dodelijk genoeg geweest in het verdedigen op de beslissende momenten", zegt Henrico Drost. "Zij straffen het keihard af. We krijgen de kans op 2-2, ik was niet onder de indruk van PSV, en dan staat er ineens 6-1 op het scorebord."
Hij gaat verder: "Daarom is het zo dubbel. Ik kan wel zeggen dat we leuk mee voetbalden, maar dat slaat nergens op als je met 6-1 verliest. Het was een matpartij, maar zo voelde het helemaal niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.