Video

Eitjes op het asfalt: bewoners ontbijten op straat tegen verkeersoverlast Son

22 augustus 2014 om 10:00 • Aangepast 21 november 2020 om 22:56
nl
Bewoners van de Dommelstraat in Son hebben vrijdagmorgen ontbeten aan een lange tafel in de straat. Ze hebben daarmee automobilisten gewezen op de nieuwe verkeerssituatie: tijdens de spits mogen ze er niet meer door.
Profielfoto van
Geschreven door

De Dommelstraat is een veelgebruikte sluiproute naar de snelweg A50 of bedrijventerrein Ekkersrijt. Sinds drie weken mag er tijdens de spits alleen bestemmingsverkeer komen, maar dat negeren veel automobilisten volgens de bewoners.
'Automatische piloot'"Veel mensen weten het niet, ze rijden al jaren zo. Het is een soort automatische piloot geworden. Daar willen we iets aan doen", zegt buurtbewoner Frank Lieshout.
Buren onderschrijven de noodzaak om het verkeer in de ochtend te weren: "Je zit soms vijf minuten in je auto te wachten totdat je van je oprit kunt rijden", aldus een buurman. "En soms passeren de auto's elkaar door deels over de stoep te rijden. Als je dan net je kinderen naar school brengt, is het echt gevaarlijk", vult een buurvrouw aan.

Wachten op privacy instellingen...

Burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel prikte een vorkje mee. Ook hij vindt het vervelend dat het zo'n twintig jaar geduurd heeft voordat er wat veranderde. "De oplossing is minder simpel dan het lijkt. Son heeft meer smalle straten in het centrum. Als je één straat afsluit, zoekt het verkeer via een andere weer zijn weg."
Bekeuring kost 97 euroBijzondere Opsporingsambtenaren, zo genaamde BOA's, zullen komende tijd controleren in de Dommelstraat in Son. En het loont voor automobilisten de moeite om een andere route te nemen: een bekeuring kost 97 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.