Video

NAC vol vertrouwen naar FC Dordrecht: 'We moeten ze nerveus maken'

12 september 2014 om 17:04
nl
NAC speelt zondagmiddag in de eredivisie het vijfde duel van deze competitie tegen FC Dordrecht. Na de winst op PEC Zwolle, twee weken geleden, zit de ploeg vol zelfvertrouwen. Toch is van onderschatting tegen de promovendus geen sprake. "Eenvoudig wordt het niet", meent NAC-aanvoerder Jelle ten Rouwelaar.
Geschreven door

NAC speelde onlangs tegen PEC Zwolle een prima partij. De ploeg won thuis met 3-1. Opvallend is dat NAC, in tegenstelling tot vorig seizoen, behoorlijk wat kansen weet te creëren. Alle voorgaande wedstrijden was NAC gevaarlijk. Dat doet de ploeg goed.
"Dat geeft inderdaad houvast", beaamt NAC-keeper ten Rouwelaar. "We weten dat bepaalde jongens bepaalde kwaliteiten hebben. Dat we kansen kunnen creëren. Dat is belangrijk om ook de tegenstander nerveus en onzeker te maken. Dat gaan we zondag weer proberen. Tegen Zwolle heb je een goed NAC gezien, met agressie en bij vlagen goed voetbal. Als we dat vasthouden, komen we goed door deze periode heen."
Geen zwakke broedersQua begroting zou NAC een betere ploeg moeten hebben dan FC Dordrecht. Maar die vlieger lijkt dit seizoen niet op te gaan. "Ik denk dat je niet meer kan spreken van zwakke broeders", zegt verdediger Henrico Drost. "FC Dordrecht speelt leuk voetbal, we moeten ze niet onderschatten."  
Aanvoerder Ten Rouwelaar onderstreept de woorden van Drost. "Eenvoudig wordt het niet. Het is een jonge, onbevangen ploeg en we spelen op kunstgras. Het is dus niet zo makkelijk."
'Ik wil zo lang mogelijk bij deze club voetballen'Ten Rouwelaar gaat binnenkort om de tafel zitten met technisch directeur Graeme Rutjes. De aanvoerder van de Bredase club sprak dat af nadat hij twee weken geleden een aanbieding van PEC Zwolle liet schieten. De insteek zal ongetwijfeld het openbreken van het contract van de keeper zijn. Hij heeft nu nog een verbintenis tot medio 2016.
"Dat ik Zwolle heb afgezegd en helemaal voor NAC ga, zegt genoeg", vertelt de keeper hierover. "Maar ik ben er niet op uit om een beter contract te krijgen. Of mijn clausule in het contract te verbeteren. Zo zit ik niet in elkaar. Ik wil zo lang mogelijk voetballen en het liefst bij deze club. Ik ga niet roepen dat ik er twee, drie of vier jaar bij wil hebben. We gaan binnenkort gewoon wat ideeën met elkaar bespreken. Kijken hoe ver we komen."
HooiNAC mist zondag tegen FC Dordrecht alleen Elson Hooi vanwege een blessure aan zijn knie. De ploeg zal hoogstwaarschijnlijk met hetzelfde elftal aantreden als twee weken geleden tegen PEC Zwolle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.