Video

NAC'er Drost over 'schijthekel' aan Willem II: 'Niet slim, maar ik verklaar toch niet de oorlog'

12 september 2014 om 18:04 • Aangepast 21 november 2020 om 22:36
nl
NAC-speler Henrico Drost beseft dat zijn uitlating aan het adres van aartsrivaal Willem II misschien niet zo bijdehand was. De verdediger liet donderdag tijdens een chatsessie op Twitter weten dat hij een 'schijthekel aan Willem II' heeft. Dat zorgde voor wat boze reacties van Willem II-fans. "Het leek wel grappig, maar ik zal volgende keer beter nadenken", aldus Drost.
Profielfoto van
Geschreven door

De tekst die Drost op Twitter zette, was een antwoord op een vraag van een NAC-fan hoe hij over Willem II dacht. 'Een schijthekel heb ik aan Willem II, haha', antwoordde Drost. De bedoeling was om grappig te zijn, niet om te kwetsen. Dat heeft alleen niet iedereen zo opgevat.
'Het is niet zo slim'Een dag later relativeert Drost zijn uitlating. "Het is niet zo slim', zo zegt hij. "Maar ik verklaar toch niet de oorlog? Het is natuurlijk alleen vanwege de wedstrijd. Ik heb bij RKC gespeeld en daar werd er al ingegoten dat Willem II de aartsrivaal is."
Andere club, zelfde gedachte. "Dat is hier niet anders. Ik zal volgende keer wat beter nadenken als ik er zoiets opzet. Af en toe moet ik iets langer nadenken voor ik wat zeg. Ik denk dat het een leermoment is."

Wachten op privacy instellingen...

Geen excuusDrost snapt de commotie bij sommigen, maar relativeert het onmiddellijk. Een excuus zit er niet in. "Dat is wel heel overdreven", meent de verdediger. "Er zijn op dit moment ergere dingen aan de hand in de wereld. Ik denk dat Obama moeilijkere keuzes te maken heeft dan ik achter mijn computer."
Rondom wedstrijden tussen Willem II en NAC bloeit de rivaliteit tussen beide supportersgroepen altijd op. Gelukkig gaat die meestal gepaard met ludieke acties. Beide kampen hebben over en weer al wat leuke streken uit gehaald. Zo dumpten Willem II-fans bijvoorbeeld eens mest voor het NAC-stadion en de NAC-supporters luiers in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.