'Georganiseerd autowrakken in brand steken tijdens oud- en nieuw in Veen zou kunnen'

13 oktober 2014 om 16:02 • Aangepast 21 november 2020 om 22:07
nl
Burgemeester Fons Naterop van Aalburg gooit vooralsnog de deur niet dicht voor georganiseerde plannen van de inwoners van Veen om tijdens de jaarwisseling bijvoorbeeld in een weiland autowrakken in brand te steken. Hij wil met de dorpsbewoners in gesprek over de oud- en nieuwviering in Veen. Dat heeft Naterop maandag gezegd. De jaarwisseling in Veen liep vorig jaar uit de hand. Tientallen jongeren werden gearresteerd.
Profielfoto van
Geschreven door

Tijdens de bijeenkomst maandag in het gemeentehuis vertelde Naterop dat hij voor de komende jaarwisseling weer een vergunning afgeeft voor een feest op de kruising in Veen. Het feest wordt al vier jaar gehouden. De rellen van vorig jaar maken daar geen einde aan. Over de inhoud van het feest moet nog verder gesproken worden. Naterop benadrukte dat autobranden, het zogenoemde stoken, op geen enkele openbare plek in Veen zijn toegestaan.
Verdachten rellen voor rechterVorige week dinsdag stonden drie verdachten voor de rechter in een pro-forma zitting. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en betrokkenheid bij de oudejaarsrellen. De zaken tegen de andere verdachten zijn geseponeerd.
Het OM kreeg kritiek op de schepnetmethode waarbij eerst bijna honderd mensen werden opgepakt, waarna er uiteindelijk slechts drie werden vervolgd.
'Was schepnetmethode verantwoord?'Justitie moet nu het volledige dossier van alle 98 verdachten op tafel leggen. Daardoor komt er geen uitspraak voor de komende jaarwisseling, wat het OM en de gemeente Aalburg graag wilden. Burgemeester Naterop wil de 'escalatiespiraal' doorbreken. Ook wil hij weten of de schepnetmethode verantwoord was. Naterop sluit niet uit dat de 'schepnetmethode' bij nieuwe rellen opnieuw wordt toegepast.

Wachten op privacy instellingen...

De politie pakte de jongeren in de nacht van 30 op 31 december op na ongeregeldheden in Veen. Op de Grotestraat werd een auto in brand gestoken waarna de situatie uit de hand liep. Zo werd de politie bekogeld met flessen en vuurwerk.
Naterop betreurt lange tijd in celAlle jongeren zaten tijdens oud en nieuw in de gevangenis. Naterop betreurt het dat ze zolang vastzaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.