Apathisch RKC Waalwijk geeft goed gevoel en punten weg tegen Almere: 'Wellicht ietsje gaan zweven'

1 november 2014 om 22:44 • Aangepast 21 november 2020 om 21:48
RKC werd door Almere City zaterdagavond hardhandig met beide benen op de grond gezet door Almere City. Na twee goede resultaten op rij hoopte de Waalwijkse voetbalclub de weg naar boven in te zetten en eventueel mee te doen in de strijd om de tweede periodetitel. Maar na een dramatische eerste helft zat een nieuw goed resultaat er niet meer in. Het werd 1-4.

Ricardo Kip vormde het grote probleem voor RKC. De middenvelder van Almere City koos tactisch slim positie tussen en achter de middenvelders van RKC. Die keken ernaar maar vingen hem niet op, waardoor Kip voortdurend gevaarlijk was en aan kon sluiten bij spits Vincent Janssen. "Het was de bedoeling iemand voor hun spits te zetten, maar dat lukte niet", beaamde verdediger Ingo van Weert. "Daardoor kon Almere de bal op hem inspelen en overal tussendoor spelen."
RKC is de kluts kwijtKip scoorde ook de 0-1, nadat de verdediging van RKC apathisch reageerde op een stiftbal van spits Vincent Janssen, die naast leek te gaan. RKC was daarna de kluts kwijt en Almere freewheelde binnen vier minuten naar een beslissende 0-3 voorsprong via opnieuw Kip en Jergé Hoefdraad.

Daarna nam Peter Jungschläger de bewaking van Kip op zich, maar het leed was toen al geleden. In blessuretijd zorgde Hoefdraad er voor dat de stand nog pijnlijker werd voor de thuisploeg: 0-4.
De afgelopen twee weken had RKC de weg naar boven ingezet - na een 2-0 zege op Telstar en een knappe 1-1 tegen subtopper VVV-Venlo - maar dat goede gevoel was na één helft tegen Almere helemaal weg.
Thuisploeg herpakt zich te laatHet spel van RKC Waalwijk oogde in de tweede helft een stuk beter, maar Almere hoefde uiteraard ook niet meer zo nodig. Frank van Mosselveld redde na een uur de eer voor de thuisploeg. Dat gaf RKC weer wat moed.

Nick Coster zorgde ervoor dat Almere-doelman Agil Etemadi zich moest strekken en ook Alvin Fortes was dreigend met een schot, maar RKC kreeg Almere niet meer aan het wankelen.
'Schandalig'RKC-middenvelder Simon van Zeelst was duidelijk na de wedstrijd: "De eerste helft was gewoon schandalig. Niemand nam zijn verantwoordelijkheid. We moeten eens in de spiegel kijken." Verdediger Ingo van Weert beaamde dat. "Misschien zijn we toch ietsje gaan zweven na de goede resultaten van de afgelopen twee wedstrijden..."