FC Den Bosch klopt MVV in kelderduel

21 november 2014 om 23:05
FC Den Bosch heeft met 2-1 gewonnen van MVV. Anthony Lurling en Barry Maguire namen hun team na een moeizame eerste helft op sleeptouw. Maguire tekende voor twee goals.

Mét een nieuw systeem (Lurling speelde vlak achter de twee diepe spitsen), maar zónder de disciplinair gestrafte Erik Quekel, begon FC Den Bosch moeizaam aan de wedstrijd. De eerste kansjes waren dan ook voor de gasten uit Maastricht, ook al werd keeper Kees Heemskerk daarbij nauwelijks op de proef gesteld.
Ceria verprutst enige kans eerste helftNa een kwartier kwam Den Bosch iets beter in de wedstrijd en kwamen er ook wat kleine kansjes. Eerst kon Ceria net niet koppen uit een voorzet van Van den Broek, de daaropvolgende rebound werd gemist door Thomassen. Daarna gebeurde er lange tijd niets, tot de veertigste minuut.
Edoardo Ceria ontfutselde een MVV-verdediger de bal en ging alleen op keeper Coppens af, maar hij schoof de bal naast het doel. Dat deze enorme kans er niet in ging was helemaal zuur voor de meegelopen Lurling, die volledig vrij stond voor een leeg doel.
Maguire helpt Den Bosch aan voorsprongVijf minuten na rust kwam het eerste gevaar van basisdebutant Elvis Kabashi. Hij schoot van afstand, maar zijn inzet werd gekeerd door MVV-keeper Coppens. In de 56e minuut was er dan alsnog het doelpunt van Den Bosch. Barry Maguire werkte een ingooi van Rutten met kunst- en vliegwerk in het doel: 1-0.
De volgende kans voor het team van Kaiser was voor Anthony Lurling. Hij kreeg de bal mooi aangespeeld van Maguire, maar schoot wild over. Even later mocht Lurling op de rand van het strafschopgebied uithalen, maar werd zijn pegel over het doel getikt door keeper Jo Coppens.
Den Bosch komt op stoom en scoort opnieuwHet leek wel of Den Bosch de smaak te pakken had gekregen na die goal, want in de 67e minuut was er opnieuw een mooie kans. Thomassen draaide in het strafschopgebied knap weg van zijn tegenstander, maar schoot voorlangs.
In de 70e minuut was het wel opnieuw raak, Maguire en Lurling stonden opnieuw aan de basis. Maguire speelde in, Lurling gaf hem terug en Maguire tikte beheerst binnen voor zijn tweede van de avond.
MVV brengt spanning terugIn de 80e minuut lette Den Bosch bij een bal van de rechterkant even niet op en dat betekende de 2-1 van Hikspoors, die een voorzet van Stref Peeters knap binnen tikte. Daarna liet Den Bosch zich niet terug dringen. Thomassen en Belterman zorgden met goede schoten nog bijna voor 3-1, maar het bleef spannend tot de laatste minuut.
MVV was in de blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van MVV'er Hikspoors werd knap overgetikt door keeper Heemskerk. Zo wist Den Bosch de drie punten over de streep te trekken.
Quekel en Kaiser gaan in gesprekRuud Kaiser wilde na de wedstrijd niet al teveel kwijt over de situatie van Erik Quekel. “Hij zit niet bij de selectie omdat hij donderdag is weggestuurd van de training. Volgende week ga ik met hem in gesprek en dan gaan we de situatie bespreken.”