Jupiler League: RKC blijft laatste, geen stunt FC Oss, FC Den Bosch gelijk

1 december 2014 om 22:18
Het blijft armoe troef bij RKC Waalwijk dit seizoen. Voor de twaalfde keer dit seizoen verloren de Waalwijkers een competitiewedstrijd. RKC blijft daardoor hekkensluiter in de Jupiler League. Ook FC Oss verloor maandagavond, FC Den Bosch moest het doen met één puntje tegen Jong FC Twente.

RKC Waalwijk blijft laatsteRKC Waalwijk blijft hekkensluiter in de Jupiler League. De nummer 20 van de competitie verloor maandagavond van nummer 19 MVV. In het Mandemakers Stadion werd het 0-1. Het was de vijfde Waalwijkse nederlaag op rij.
Davy Brouwers scoorde voor rust de enige treffer. In de tweede helft kreeg RKC via Ismaïl Yildirim nog een aantal kansen op de gelijkmaker.
Oss kan niet stunten tegen Roda JCFC Oss heeft maandagavond net niet voor een stuntje kunnen zorgen tegen Roda JC. Toch leek het daar lang wel op. De Ossenaren stonden in Kerkrade na 18 minuten al op een 2-0 voorsprong via Genaro Snijders en Johnatan Opoku.
In de 35e minuut deed Roda via Mitchel Paulissen wat terug. Na rust maakte Tom van Hyfte uit een vrije trap de gelijkmaker en in de 70e minuut kopte Bart Biemans de 3-2 binnen.
Lorenzo Pique mocht een kwartier voor tijd gaan douchen. Hij kreeg direct rood na een forse overtreding op Van Hyfte. Ramos kopte daarna ook nog de 4-2 binnen en daarmee was de wedstrijd beslist. Istvan Bakx maakte in blessuretijd nog wel de 4-3, maar die treffer kwam te laat.
FC Den Bosch gelijk tegen TwenteFC Den Bosch heeft een punt overgehouden aan het duel met Jong FC Twente. Jordy Thomassen scoorde in Enschede nog het openingsdoelpunt met een schot uit de draai. Jari Oosterwijk maakte namens Jong FC Twente gelijk.
Door het gelijkspel staan de Boschenaren op de twaalfde plek in de Jupiler League.
FC Eindhoven wint van Helmond SportFC Eindhoven pakte maandag als enige Brabantse ploeg de volle buit in de Jupiler League. Eindhoven won de derby tegen Helmond Sport met 3-0.