Kevin Abbring in WRC Zweden: volwassen wedstrijd

15 februari 2015 om 16:04
nl
Kevin Abbring uit Son heeft zijn eerste wedstrijd in een World Rally Car met een finishresultaat weten te bekronen. Hij behield zijn elfde plaats, maar belangrijker; hij deed veel ervaring op. "Ik heb genoten! De omstandigheden in de sneeuw waren nieuw, maar wennen aan de WRC was nóg moeilijker!", verklaarde hij aan de finish.
Geschreven door

Waar hij op vrijdag en zaterdag nog stuntte met tijden die soms sneller waren dan de tweede rijder van het team, leek de zondag vooral in het teken van finishen te staan. "Het is moeilijk om de wegen hier te lezen. De omstandigheden zijn erg moeilijk. Het draait allemaal om het vinden van het juiste ritme en dat is er nog niet", meende Abbring. Hij realiseerde twee maal een dertiende tijd.
Wijze lessenDoor veel kilometers te maken leerde Abbring veel. Enkele foutjes kostte hem wellicht een top tien klassering, maar hij was in goed gezelschap. Sterker nog, de wedstrijd werd beslist doordat leider Andreas Mikkelsen (VW) in een sneeuwbank vast kwam te zitten.
De oud teamgenoot van Abbring liet daarmee de zege aan tweevoudig Wereldkampioen Sébastian Ogier (VW). Kopman van het team van Abbring, de Belg Neuville, werd tweede. "Geweldige auto, geweldige job van het team. Erg blij met deze kans" sloot Abbring af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.