Kwakkelend FC Oss verliest opnieuw: MVV neemt drie punten mee naar Limburg

18 april 2015 om 00:04
FC Oss heeft voor de derde keer op rij verloren. MVV was in het Frans Heesen Stadion te sterk voor de ploeg van Will Boessen: 0-1.

FC Oss, dat zich al geplaatst heeft voor de play-offs, begon zorgeloos tegen MVV. De Limburgers maakten nog kans om de laatste periode te winnen en wilden vol voor de winst gaan. Toch waren de eerste kansjes voor de thuisploeg, waaronder een vrije trap van Istvan Bakx.
Hij krulde de bal over. In de 33e minuut was het bijna 0-1 voor MVV. Brouwers kopte goed in, maar keeper Hengelman wist te redden. Drie minuten later moest Hengelman opnieuw in actie komen op een schot van Labylle. Paul Kok werkte vervolgens de rebound weg. Oss werd voor rust ook nog twee keer gevaarlijk, Jochem Jansen kopte in buitenspelpositie nipt over en Teije ten Den schoot net naast.
Spectaculair einde aan saaie eerste helftIn de laatste minuut van de eerste helft scoorde Oss bijna alsnog. Ryan Sanusi krulde een vrije trap van een meter of 25 prachtig op de lat. Het was meteen de laatste actie van een teleurstellende eerste helft. Pas tien minuten na rust viel de eerste kans te noteren. Het was wel meteen een grote: Brouwers ging alleen op Hengelman af, maar die keerde. Even later ging Croux alleen op de doelman van Oss af, maar ook dat duel werd gewonnen door de keeper.
Het duurde tot de 72e minuut voor er weer een kans was. Dennis Janssen, de aanvoerder van FC Oss, kon vanaf een meter of tien uithalen maar zag zijn schot geblokt worden. Ook MVV werd daarna gevaarlijk, maar Huser kopte een voorzet van Brouwers net over. Daarna was het weer de beurt aan Oss, maar Genaro Snijders schoot vanaf de linkerkant net voorlangs. De corner die volgde op dit van richting veranderde schot werd over gekopt door Paul Kok.
MVV trekt toch aan langste eindVijf minuten voor tijd was het toch MVV dat scoorde. Bryan Smeets rondde een goede aanval af met een streep in de benedenhoek. Zelfs Hengelman kon er niet bij: 0-1. Daarna ging Oss vol op de aanval, wat nog bijna de 0-2 van opleverde van Croux. Maar zijn lob ging op de paal. Brouwers raakte in dezelfde minuut uit een counter ook nog de andere paal. Zo bleef Oss een grotere nederlaag bespaard, maar voor het puntentotaal maakt het niet uit.