Etten-Leur aast op roze en geel, Geschke en Contador publiekstrekkers in criterium Boxmeer

24 juli 2015 om 15:12
nl
De profwielerronde van Etten-Leur hoopt op 16 augustus te pronken met de winnaar van de Giro d'Italia en de winnaar van de Tour de France. In het eerste criterium na de finish van de Tour in Parijs, een dag later al in Boxmeer, staan Alberto Contador, Simon Geschke en Daniel Teklehaimanot aan de start.
Geschreven door

Etten-Leur wil flink uitpakken tijdens de negende editie van het criterium. De organisatie is nog druk in onderhandeling om Chris Froome naar het westen van de provincie te halen. De Brit Froome stormt vooralsnog onbedreigd af op de eindzege in Frankrijk. De organisatie in Etten-Leur hoopt zaterdagmorgen duidelijkheid te krijgen over de definitieve komst van Froome.
Vrijdagavond werd duidelijk dat Contador zeker aan de start zal verschijnen in Boxmeer. De Spanjaard Contador won in mei de Giro d'Italia,
BoxmeerNaast Simon Geschke en Daniel Teklehaimanot staan aanstaande maandag ook de Nederlanders Robert Gesink, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk aan de start van Daags na de Tour. Tijdens de 41e editie van het bekende profcriterium in Boxmeer staat ook Wout Poels aan het vertrek.
De organisatie van Boxmeer wacht de komende dagen het verloop van de Tour de France af. 'De portemonnee is nog niet leeg', laat rondebaas Pierre Hermans weten. 'Als er de komende dagen nog iets gebeurt in de Tour, dan zou het zomaar kunnen dat we nog een verrassing presenteren.'  
De Duitser Simon Geschke van Giant-Alpecin won woensdag de eerste Alpenrit in de Ronde van Frankrijk. De Eritreeër Daniel Teklehaimanot reed dit jaar als eerste Afrikaan ooit in de bolletjestrui in de Tour de France.
Acht van ChaamTwee dagen later in Chaam staan tijdens de Acht van Chaam hoofdzakelijk Nederlanders aan de start. Uit de Tour de France zijn Robert Gesink, Steven Kruijswijk uit Den Bosch, Koen de Kort uit Liempde en Stef Clement uit Made van de partij. Daarnaast rijden ook onder andere Moreno Hofland uit Roosendaal en Sjoerd van Ginneken uit Heerle mee.
De organisatie hoopt ook nog op deelname van de uiteindelijke winnaar van het bergklassement in de Tour de France. De bolletjestrui hangt nu nog om de schouders van de Spanjaard Joachim Rodriguez.
Draai van de KaaiIn Roosendaal staan tijdens de Draai van de Kaai voorlopig alleen nog maar Nederlanders op de deelnemerslijst. Stef Clement uit Breda, Lars Boom uit Vlijmen, Moreno Hofland en de gebroeders David en Mathieu van der Poel staan aan de start. De organisatie hoopt binnenkort ook nog wat buitenlandse namen bekend te maken.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.