Aad de Mos in FC Onder Ons: 'Stijn Schaars is belangrijk voor PSV, ook als hij niet speelt'

14 augustus 2015 om 19:29 • Aangepast 21 november 2020 om 16:37
nl
Stijn Schaars dreigt bij PSV buiten de boot te vallen. De middenvelder zat deze week, bij de wedstrijd tegen ADO Den Haag, op de tribune en haalde dus niet eens de wedstrijdselectie. "Schaars is voor dit PSV enorm belangrijk. Hij moet als nestor zijn ervaringen overbrengen op jonge spelers", aldus Aad de Mos vrijdag in het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

"Schaars heeft de pech dat hij veel concurrentie heeft op zijn positie", aldus De Mos. "Jongens als Andrés Guardado, Davy Pröpper en Jorrit Hendrix speel je er niet zomaar uit. Maar PSV speelt dit seizoen veel wedstrijden, dus hij komt zeker nog aan bod."
'De André Ooijer-rol'De ervaren middenvelder (31 jaar) moet volgens De Mos rustig blijven. "En zich op trainingen met de jonge jongens bezighouden. Met ze praten en dingen bijbrengen. Hij heeft zelfs in het Nederlands elftal gespeeld, dat soort ervaringen moet je delen." André Ooijer had een paar jaar geleden zo'n zelfde rol bij Ajax. "Schaars zou de Ooijer-rol bij PSV moeten krijgen. En op die manier kan hij zich profileren als verlengstuk van de technische staf."

Wachten op privacy instellingen...

Naast De Mos zit deze week ook Helmond Sport-coach Jan van Dijk aan tafel bij FC Onder Ons. Hij sprak in de uitzending zijn hoop uit dat de Helmonders zich dit seizoen gaan plaatsen voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. De heren, bij Paul Post aan tafel, zijn tot zaterdagavond ieder uur op Omroep Brabant TV te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.