NAC vlamt één helft tegen Jong Ajax en behaalt eerste overwinning

22 augustus 2015 om 01:42 • Aangepast 21 november 2020 om 16:28
nl
In ieder geval voor even is het weer rustig in en om het stadion van NAC in Breda. De thuisclub pakte vrijdagavond eindelijk punten in de Jupiler League. Na twee nederlagen wist ze Jong Ajax een 3-0 nederlaag te bezorgen.
Profielfoto van
Geschreven door

NAC was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester tegen de Amsterdammers. Pas in de 21e minuut was het raak. Op aangeven van Danny Verbeek schoot Mats Seuntjens raak: 1-0.
Goal van de avondDe Bredase ploeg drukte vervolgens door en Kevin Brands maakte de goal van de avond. Na afleggen van nieuweling Sjoerd Ars schoot hij de bal keihard in de kruising.
"Je ziet dat Sjoerd gelijk belangrijk is voor het team", zegt doelpuntenmaker Brands. "Hij is balvast, legt hem fantastisch terug en ik schiet hem binnen."
Assist en goal Op slag van rust was het de beurt aan Ars zelf. De spits, deze week overgekomen van NEC Nijmegen, kopte een vrije trap knap binnen. Ars liet in zijn eerste optreden meteen zien een meerwaarde te zijn voor NAC.
"Als je belangrijk voor een ploeg bent, is dat altijd lekker", zegt Sjoerd Ars. Een assist en een goal doet een spits altijd goed. Bij het doelpunt moet je een beetje gokken waar die bal gaat vallen en ik kopte hem goed binnen."
Minder opwindendNa rust was het duel minder opwindend, NAC speelde de pot op het gemak uit. Dat was jammer voor de 13.900 toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion. Na afloop overheerste tevredenheid en zelfs wat opluchting over het resultaat.
"Als je de eerste drie punten pakt, is dat altijd lekker", zegt Kevin Brands. "Die hadden er eigenlijk al veel eerder moeten zijn. Maar ja, ik ben ben dat ze nu toch gekomen zijn. We zijn na de twee nederlagen als team wel rustig gebleven. Het zijn maar twee wedstrijden. Het is een slechte start, maar aan paniek heb je ook niks."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.