Brabantse uitslagen Jupiler League: FC Den Bosch en FC Eindhoven winnen en RKC hard onderuit

11 september 2015 om 23:58 • Aangepast 21 november 2020 om 16:05
Een drukke avond in de Jupiler League. Vijf Brabantse clubs kwamen vrijdagavond in actie. FC Den Bosch won de Brabantse derby tegen Helmond Sport, FC Eindhoven pakte drie punten tegen Almere City FC en RKC Waalwijk en Jong PSV gingen onderuit tegen respectievelijk FC Emmen en FC Volendam.

FC Den Bosch - Helmond Sport 2-1De Brabantse derby in Den Bosch tussen FC Den Bosch en Helmond Sport is gewonnen door de thuisploeg. In de 35e minuut was het Paul Beekmans die zorgde voor het eerste doelpunt. In de 77e minuut was het Roel van de Sande die Helmond Sport op 1-1 zetten. Een minuut voor tijd maakte Arda Havar er 2-1 van in het voordeel van FC Den Bosch.
FC Emmen - RKC Waalwijk: 6-1RKC Waalwijk verloor met ruime cijfers van FC Emmen. Emmen leidde na rust al met 2-0 door doelpunten van Raymond Gyasi en Marnix Kolder. Vlak na rust wist Rick ten Voorde de thuisploeg op 3-0 te zetten. Arsenio Valpoort deed vijf minuten daarna iets terug voor RKC Waalwijk. Daarna was het FC Emmen dat de klok sloeg. Marnix Kolder (penalty), Frank Olijve en Jens Streutker zorgden voor de 6-1 eindstand.

FC Eindhoven - Almere City FC: 3-2FC Eindhoven heeft vrijdagavond drie punten gepakt tegen Almere City FC. Na de eerste helft stond FC Eindhoven in eigen huis op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Roald van Hout en Anthony van den Hurk. Na rust was het Sven Braken die met twee doelpunten Almere City FC op 2-2 zette. Jinty Caenepeel scoorde in de 86e minuut de 3-2 waardoor FC Eindhoven de wedstrijd winnend afsloot.
FC Volendam - Jong PSV: 3-0Jong PSV kwam er vrijdagavond niet aan te pas in Volendam. Bert Steltenpool wist drie keer (27', 38' en 50') het doel te vinden voor de thuisploeg
NAC Breda komt zondagmiddag in actie tegen MVV Maastricht. Aftrap 14.30 uur in Maastricht.