Jürgen Locadia is de op één na beste spits in Nederland, vindt Marcel Brands

18 september 2015 om 19:54 • Aangepast 21 november 2020 om 15:56
nl
"Jürgen Locadia is in mijn ogen misschien wel de beste spits na Luuk de Jong in Nederland." Die opvallende uitspraak deed technisch directeur Marcel Brands van PSV in het Omroep Brabant-programma FC Onder Ons.
Profielfoto van
Geschreven door

"Noem mij maar een betere...", vervolgde Brands.
Niet verhuurdLocadia wilde afgelopen zomer verhuurd worden, maar PSV wilde per se dat hij in Eindhoven bleef spelen. De teleurgestelde Locadia weigerde vervolgens te komen trainen, waarop Phillip Cocu hem buiten de selectie hield.
Na een goed gesprek werd Locadia weer in genade aangenomen en sindsdien scoorde hij in twee wedstrijden drie keer. "Vorige week heb je weer gezien waarom hij niet verhuurd mocht worden", zei Brands, doelend op Locadia's twee doelpunten tegen Cambuur.
LEES OOK: Blijft Phillip Cocu ook na 2017 trainer van PSV? Als het aan Marcel Brands ligt wel
Tweede spits nodigAnalist Rik Elfrink snapt wel waarom PSV Locadia niet heeft laten gaan. "PSV heeft ook gewoon een tweede spits nodig. Luuk de Jong kan ook iets overkomen", concludeerde de PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad.
"Dit is misschien voor de persoonlijke ontwikkeling van Locadia op dit moment niet de beste oplossing, maar voor de lange termijn zou dat wel eens de beste oplossing kunnen zijn. Als Luuk de Jong zo doorgaat zal hij volgend jaar verkocht worden, verwacht ik. Dan zal Locadia het moeten overnemen."
Locadia volgend jaar eerste spits?In die gedachtegang kan Marcel Brands zich vinden. "Dat is niet onrealistisch", zei de technisch directeur.

Wachten op privacy instellingen...

FC Onder Ons, met Job van der Zon, Marcel Brands en Rik Elfrink aan tafel, wordt vanaf 17:56 ieder uur uitgezonden op Omroep Brabant TV.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.