Video

Kinderen leren gezond te eten tijdens Nationaal Schoolontbijt, burgemeester speelt zelf beetje vals

11 november 2015 om 12:55
nl
Een krentenbol, een bruine boterham en een plakje kaas. Zo'n 500.000 kinderen schuiven op hun basisschool deze week aan voor het Nationaal Schoolontbijt. In de raadszaal van Haaren mochten zo'n twintig kinderen van de Sint Willibrordusschool uit Esch woensdag een boterham eten met burgemeester Zwijnenburg.
Geschreven door

Met het Nationale Schoolontbijt wil de organisatie de kinderen een goed ontbijt voorschotelen. Daarmee krijgen ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag.
Geen chocoladepasta of wit broodBij het ontbijt is geen plaats voor een fles cola, een potje chocoladepasta of een witte boterham met pindakaas. Op het menu staan alleen gezonde producten.
De meeste kinderen in Haaren lijken daar weinig problemen mee te hebben. ''Ik eet normaal gesproken ook een boterham met jam'', vertelt een jongen. Een meisje reageert: ''Ik mis wel de vlokken.''
'Lichaam is machine'Burgemeester Zwijnenburg van Haaren eet haar krentenbol op, terwijl ze ondertussen met de kinderen praat over een gezond ontbijt. Maar zelf speelt de burgemeester een beetje vals. Zij heeft voor de smaak suiker op haar krentenbol gestrooid.
''Maar dat is niet zo heel erg hoor'', zegt de burgemeester om er een grappige draai aan te geven, ''je lichaam is een machine en die heeft ook een beetje suiker nodig.''
Verplicht groenteGezonde voeding staat voorop tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Vorig jaar werd als verplichte kost fruit ingevoerd. Dit jaar stond er voor de kinderen tussen de potten jam en de plakken kaas ook groente op het menu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.