‘Ik huil dagelijks’, Roos (27) is knuffelminnend Nederland dankbaar voor zoeken naar dierbare Beerie

2 december 2015 om 21:36 • Aangepast 21 november 2020 om 14:22
nl
Optredens in landelijke en regionale media, honderden zoektochten op treinstations en bushaltes en opsporingsberichten die tienduizenden keren zijn gedeeld. Ondanks een massale zoektocht ontbreekt er nog ieder spoor van het pluchen beertje Beerie. Zijn 27-jarige bazin Roos begint langzamerhand de hoop te verliezen, maar is diep geraakt door alle hartverwarmende reacties die ze kreeg nadat ze bij Omroep Brabant haar verhaal deed.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In een laatste wanhoopspoging startte de Nispense een grootschalige zoektocht naar haar tot op het pluche versleten knuffelbeer. Ze schakelde deze omroep in, waarna ook andere media de mouwen opstroopten en het opmerkelijke verhaal van Roos brachten. “Ik had nooit durven denken dat dit zo’n grote mediahype zou worden”, vertelt de Nispense daags na de mediastorm.
'Nog altijd heel verdrietig'Knuffelliefhebbers van jong en oud namen de afgelopen dagen contact op met Roos. “Zoveel reacties van mensen die het zich kunnen voorstellen hoe vreselijk het is om je knuffel kwijt te raken.” Velen bieden hun eigen knuffel aan, anderen beloven mee te helpen zoeken op treinstations en bushaltes. “Ik lees alle berichten met tranen in de ogen. Ik ben nog altijd heel emotioneel en verdrietig vanwege het verlies van Beerie, maar dit doet me goed.”
Niet iedereen heeft begrip voor het intense verdriet van Roos. Er zijn ook veel mensen die de vrouw uit Nispen uitschelden en vinden dat ze zich niet zo om een pluchen beest moet aanstellen. “Die mensen willen en kunnen niet begrijpen dat ik een stukje van mezelf heb verloren. Beerie is meer dan alleen een knuffel. Hij is er vanaf het begin bij en daarom een belangrijk deel van mijn leven.”
ZIE OOK: Wie heeft Beerie gezien? Intens verdrietige Roos (27) uit Nispen slaapt niet zonder haar knuffelbeer
'Ik zal wel een beetje vreemd zijn'In het begin wist Roos de vele negatieve reacties nog naast zich neer te leggen. "Er zijn mensen die mij zo hard mogelijk hebben geprobeerd te schoppen. Ik begrijp de tegenstrijdige reacties, dat het iets uitlokt bij mensen, dat er een reactie op komt. Ik zal ook wel een beetje vreemd zijn, maar zeg dan gewoon niets."
Tot haar verbazing werd ze dinsdag geconfronteerd met een presentator van een radiostation die vraagtekens zette bij haar verhaal. “Er werd gezegd dat ik samen zou werken met de NS en dat ik het allemaal verzonnen zou hebben. Dat het dus om een hoax zou gaan. Dat doet wel zeer, ja. Zeker als je zo verdrietig bent.”

Wachten op privacy instellingen...

'Beerie moet ergens zijn'Toch laat ze zich niet zomaar uit het veld slaan en zet ze alles op alles om haar favoriete vriendje weer terug te vinden. “Ik laat Beerie niet in de steek en blijf zoeken via de digitale kanalen. Ik geloof dat heel het land er nu mee bezig is. Hij moet ergens zijn. Ik vermoed dat Beerie bij iemand thuis is. Diegene roep ik op om hem weer terug te brengen.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.