Noodlijdend V&D mikt op doorstart met helft aantal winkels: La Place blijft waarschijnlijk bestaan

30 december 2015 om 10:36
nl
V&D hoopt op een doorstart met ongeveer de helft van het huidige aantal vestigingen. Dat melden bronnen die betrokken zijn bij gesprekken over een mogelijke doorstart aan NRC. De eigenaar van V&D, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, trok onlangs de stekker uit het bedrijf.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het noodlijdende V&D heeft nu 62 vestigingen, waarvan acht in Brabant. Bij een mogelijke overname lijkt het waarschijnlijk dat er tientallen slecht presterende warenhuizen worden gesloten, vooral in provinciesteden als Den Helder, Meppel en Hengelo.
De vestiging in Oosterhout sloot afgelopen jaar al de deuren. In Uden ging eind februari een vestiging open. Onder andere in Tilburg, bij V&D aan de Heuvelstraat, werden alle medewerkers bijgepraat naar aanleiding van het dreigende faillissement.
ZIE OOK: Dreigend faillissement V&D kan grote gevolgen hebben voor winkelcentra: 'Dit is serieuze aderlating'
Volgens de ingewijden wil de huidige directie graag dat restaurantketen La Place onderdeel van V&D blijft.  
ReddingsplanHet gaat al langer slecht met de V&D. De warenhuisketen nam verschillende maatregelen om de slechte cijfers op te krikken. Begin februari werd er een reddingsplan opgesteld en leek de keten weer vooruit te kunnen dankzij onder meer huurverlagingen. Maar de resultaten bleven tegenvallen.
Mensen die tijdens de Kerst een cadeaukaart bij V&D wilden inwisselen, kwamen bedrogen uit. De tegoedbonnen zijn niet meer geldig, nu het bedrijf uitstel van betaling heeft gekregen. De cadeaukaarten zijn niets meer waard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.