'Wat een flutuitspraak', gemeente Zundert toch niet in de fout bij aanpassing Van Goghpaden

11 januari 2016 om 14:46
nl
De Brabantse Milieu Federatie heeft het kort geding tegen de gemeente Zundert over de zogenoemde Van Goghpaden verloren. Volgens de rechter in Breda kunnen de aanpassingen die de gemeente uitvoert aan de oorspronkelijk zandpaden niet worden gezien als ‘verharding’. "Een flutuitspraak", aldus de Brabantse Milieu Federatie.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De Brabantse Milieu Federatie (BMF) sleepte de gemeente Zundert voor de rechter. De organisatie noemde de aanpassingen die de gemeente momenteel doet aan de zandpaden in de omgeving van Zundert een gruwel.
"Ieder normaal denkend mens zou dat als een verharding zien. Daaronder kan je echt geen zandpad meer zien. We gaan kijken wat we kunnen doen en of we in hoger beroep gaan", aldus Hetty Gerringa van de BMF. MenggranulaatTwee van de zeven paden zijn al onder handen genomen. Er kwam een laag menggranulaat overheen: vermorzeld puin, een mengsel van beton en baksteen. Volgens de rechter dus geen vorm van verharding. De rechter stelde de BMF daarom maandag  in het ongelijk.
De gemeente Zundert laat weten blij te zijn met de uitspraak van de rechter. "Wij hebben hier onderzoek naar laten doen en wij zijn blij dat een onafhankelijke rechter ons uiteindelijk gelijk heeft gegeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.