'Gratis bier en asbakken': Brabanders komen met ideeën voor hoger opkomstpercentage verkiezingen

21 januari 2016 om 15:17
nl
De provincie Brabant vraagt inwoners om mee te denken hoe ze meer kiezers kan trekken bij de volgende Provinciale Statenverkiezingen. Daarvoor is een digitale ideeënbus geopend, waar iedere Brabander een oplossing voor het probleem kan indienen. Voor de provincie is het lage opkomstpercentage (43,6%) bij de vorige verkiezingen een doorn in het oog.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Twee Statenleden hebben daarom een ideeënpunt in het leven geroepen. De eerste ideeën zijn al binnen, maar niet allemaal even serieus.
Rokers over de streep trekkenZo stelt iemand voor om gratis bier te verstrekken bij de stembussen en ook asbakken neer te zetten om rokers over de streep te trekken.
Een ander vindt dat de gemeente met de meeste stemmers, een gratis festival aangeboden moet krijgen. "Zoek de mensen op, kom achter dat bureau vandaan", vindt een ander.
Win een VIP-arrangementOm mensen te stimuleren daadwerkelijk ideeën in te dienen, krijgen de vijf meest aansprekende inzendingen een VIP-dag tijdens een bezoek aan de Provinciale Staten.
Het hoogste opkomstpercentage in Nederland bij de Provinciale Statenverkiezingen vorig jaar was 53,1%. In 2019 zijn de volgende Statenverkiezingen en dan hoopt Brabant dat percentage te evenaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.