FC Oss geen partij voor MVV: 4-2 verlies

22 januari 2016 om 23:08
Het zelfvertrouwen dat FC Oss opbouwde met twee knappe zeges op rij na de winterstop was in De Geusselt in no-time compleet verdampt. De ploeg van trainer Reinier Robbemond liet zich in Maastricht van zijn allerslechtste kant zien: 4-2.
Profielfoto van Mattijs Smit
Mattijs Smit

Zonder de geschorste Jeffrey Ket en Jochem Jansen, maar mét basis-debutanten Tufan Koca en Aram Pusters zag de verdedigingslinie van de Ossenaren er opeens heel anders uit dan tijdens de voorgaande, succesvolle duels. "Maar ik vind het veel te makkelijk om de nederlaag op hen af te schuiven. We faalden als collectief, doordat we de afspraken niet nakwamen", oordeelt FC Oss-trainer Reinier Robbemond.
MVV zette vanaf het eerste fluitsignaal druk en creëerde ook snel enkele aardige kansen. In de dertiende minuut zette Pieter Nys de Limburgers dan ook op een verdiende voorsprong.
Eigen doelpuntEen paar minuten later werkte Tufan Koca de bal ongelukkig in eigen doel, 2-0. Het zat ook niet mee voor FC Oss, terwijl bij thuisploeg alles juist leek te lukken. Een schitterend afstandsschot van Jordy Croux vloog prompt na de tweede Limburgse goal in de kruising, 3-0.
Daarmee was de wedstrijd al gespeeld, voordat die goed en wel was begonnen. Toch deed Fatih Kamaci, de man die FC Oss zo hard nodig heeft en die mogelijk snel vertrekt, snel iets terug namens de gasten, 3-1. Kamaci: "Daar heb ik helemaal niets aan, ik had liever de drie punten gehad natuurlijk."
OnzorgvuldigOok de beperkte euforie na de treffer van Kamaci was snel weg. Nys maakte zijn tweede van de avond en tilde het verschil tussen beide teams weer naar drie goals. Positief puntje voor FC Oss was het feit dat MVV na rust onzorgvuldig met enkele grote kansen omging.
Nadat Richard van der Venne se 4-2 maakte, leek het zelfs nog even spannend te worden in De Geusselt. Leek, want verder kwamen de Brabanders niet.
Teleurstelling'Een offday', meer kan topscorer en aanvoerder Fatih Kamaci van FC Oss er niet van maken. "We begonnen heel zwak, hielpen elkaar niet. Het was echt slecht. Een hele teleurstelling, zeker gezien het feit dat we de afgelopen wedstrijden juist zo goed bezig waren."