Fotostudio Lorenzetti in Tilburg is retro-walhalla voor één dag

31 januari 2016 om 17:15
nl
"Honderden jurken, vestjes, broeken, rokken, pakjes, sieraden, schoenen, hoeden. Allemaal gebruikt in de fotostudio en nu gaan ze in de verkoop." Fotograaf Rob Berkel van studio Lorenzetti geeft een rondleiding door zijn winkeltje-voor-één-dag.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

En dat winkeltje is een walhalla voor vrouwen met een voorliefde voor shoppen en nostalgie. Voor een habbekrats kunnen de mooiste kleren buitgemaakt worden.
Berkel: "Ik kom nogal eens in Frankrijk. Daar komen de nalatenschappen van oude dames terecht bij kringloopwinkels van Emmaus. Die dames hebben in de jaren '60 en '70 dan mooie kleren gekocht en die wil niemand in Frankrijk meer hebben. Terwijl het hier in Nederland weer een beetje 'in' begint te raken."
Van avondjurk tot skipakEen zwarte trouwjurk met veel tule en glanzende satijnen rozen trekt de aandacht. Erachter nog veel meer bruidskleding, maar dan in de meer traditionele, lichtere kleuren. En daar weer achter een rek vol bontgekleurde avondkleding. Berkel: "Hier hangt er eentje die ik erg aantrekkelijk vind. Een hele mooie, rode en glanzende uitgaansjurk is dit. Maar er hangt ook ergens een skipak tussen. Van alles wat."
Berkel verkoopt de kleding met een beetje pijn in het hart. Het is zijn manier om wat extra geld in het laatje te brengen voor zijn stichting Lorenzetti. "We doen met die stichting allerlei culturele projecten. Op stapel staat bijvoorbeeld een reizend museum, dat bijvoorbeeld naar scholen en ziekenhuizen gaat. De opbrengst van wat we vandaag verkopen, gaat onder meer daar naartoe."
Niet alles de deur uitOf er ook dingen tussen hangen, die hij toch liever had willen bewaren? Een lachende Rob Berkel: "Als ik getwijfeld heb, hangt het er niet bij. Dan heb ik het toch op een geheim plekje bewaard."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.