PSV-supporters misdragen zich in Madrid, club keurt gedrag publiekelijk af

15 maart 2016 om 18:14 • Aangepast 21 november 2020 om 11:58
nl
Een aantal PSV-supporters heeft zich dinsdag misdragen in de Spaanse hoofdstad Madrid. De aanhangers kleineerden enkele bedelaars. PSV keurt het gedrag ten zeerste af. Algemeen directeur Toon Gerbrands noemt het gedrag 'schandalig'.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Onder anderen de Spanjaard Miquel Ramos plaatste dinsdag beelden op Twitter waarop te zien is dat PSV-supporters muntjes begonnen te gooien naar bedelaars. Dat doen ze onder luid gejoel vanaf een terras.

Verder laat iemand de bedelaars ook opdrukken voor geld, zo is te zien. Terwijl de vrouw dat doet, staan tientallen PSV-supporters toe te kijken.

Wachten op privacy instellingen...

De beelden zorgen vooral online voor ophef. Op Twitter vragen sommigen PSV om opheldering. 'Hebben jullie iets te zeggen over de vernedering van deze vrouwen onder jullie naam?', zo vraagt iemand. PSV heeft daarop laten weten dat de club het gedrag ten zeerste afkeurt.

Wachten op privacy instellingen...

Ook algemeen directeur Toon Gerbrands kan zich niet vinden in het gedrag van de supporters. "Het komt helaas voor dat individuen het imago van een hele groep echte supporters op het spel zetten. Schandalig", zo twitterde hij.

Kraker Atlético MadridOngeveer drieduizend PSV-supporters zijn naar Madrid afgereisd voor de kraker tegen Atlético Madrid. PSV kan zich bij een overwinning plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De wedstrijd begint om kwart voor negen en Omroep Brabant doet live verslag.
Dat het verslaan van de kraker niet altijd even makkelijk is, bewees onze verslaggever Joost van Erp eerder dinsdag. Terwijl Van Erp iets probeerde te vertellen over het aantal meegereisde supporters, werd hij keer op keer in de rede gevallen. En dan trok er opeens ook nog iemand zijn broek uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.