Sterk FC Eindhoven op weg naar gedroomde tweede plek

18 maart 2016 om 23:09
nl
In een directe confrontatie met nummer 2 van de Jupiler League VVV bewees FC Eindhoven dat het eigenlijk zelf op die plek thuishoort. Door een even knappe als verdiende 2-0 zege staan de Eindhovenaren nu nog maar één puntje achter op VVV.
Profielfoto van Mattijs Smit
Geschreven door
Mattijs Smit

'Alle ballen op Fleuren', zo luidde het spandoek in het vak van de VVV-supporters. Fleuren had niet kunnen vermoeden dat het juist de thuisploeg zou zijn die hiervan profiteerde.
BeginnersfoutenDe verdediger speelde zijn 350ste wedstrijd voor de Limburgers, maar maakte twee enorme beginnersfouten. Jinty Caenepeel profiteerde van de eerste, Jari Vandeputte van de tweede, 2-0.
Voor Vandeputte was het toch al een mooie avond. Na wekenlang op de bank te hebben moeten zitten, kreeg hij tegen VVV eindelijk weer eens een basisplaats. "Heerlijk om dan zo goed te spelen, een goal te maken én de drie punten te pakken", glunderde Vandeputte na afloop.
Na de pauze kwamen de gasten wat sterker uit de kleedkamer. FC Eindhoven liet zich wat zakken en kwam er minder vaak gevaarlijk uit. "Maar we hebben in tegenstelling tot afgelopen maandag de absolute wil getoond om te winnen. Ook in deze fase. Daar ben ik trots op", aldus FC Eindhoven-trainer Mitchell van der Gaag.
Achterin zag het er wel vaak gevaarlijk uit, maar echt grote kansen creëerden de Limburgers nauwelijks. De zege kwam voor FC Eindhoven dan ook geen moment écht in gevaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.