Allergrootste superjacht ooit in Oss te water gelaten bij Heesen Yachts

26 maart 2016 om 03:05
nl
Velen kennen industriestad Oss van de rookworsten van Unox en van de anticonceptiepil van het voormalige Organon. Maar de stad heeft meer in zijn mars. Zoals superjachtenbouwer Heesen Yachts. Deze scheepswerf bouwt momenteel zijn allergrootste luxejacht ooit. Het schip werd deze week te water gelaten.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Een duizelingwekkende zeventig meter lang is het allernieuwste jacht van Heesen. Het schip is niet alleen het allergrootste dat Heesen Yachts ooit heeft gebouwd, maar ook nog eens één van de grootste ter wereld en één van de snelste van dit formaat.
Want, zo meldde Heesen onlangs zelf, het schip doorklieft de zeewateren met dertig zeemijlen per uur. Dit komt overeen met bijna 56 kilometer per uur. Om deze snelheid te bereiken maakt het schip gebruik van een derde motor, naast de reguliere twee motoren in de jachten.
Te water gelatenDeze week werd het schip te water gelaten, waar het buiten het droogdok in het water ligt. Heesen Yachts werkt nog hard aan het luxejacht, dat de naam Galactica Super Nova heeft gekregen. De komende weken maken de medewerkers het jacht vaarklaar, zodat het naar Hellevoetsluis kan worden vervoerd. Vanaf daar worden proefvaarten op de Noordzee uitgevoerd.
De Osse jachtenbouwer Heesen Yachts bestaat sinds 1978 en is de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2008 nam een internationale investeringsmaatschappij het bedrijf over. Het bedrijf maakt jachten voor de allerrijksten ter wereld 'from scratch' en bouwt ze vanaf casco op.
Veel erkenningHeesen Yachts kreeg de afgelopen jaren internationaal veel erkenning voor het werk. De gemeente Oss wil Heesen Yachts dan ook koste wat het kost in de stad houden. Zo werd er in 2008 een megadeal gesloten om zo nóg grotere jachten te kunnen bouwen, zoals de Galactica Super Nova.
Het jacht, met codenaam Kometa, zou zijn besteld door de Russische miljardair en Lukoil-topman Vagit Alekperov en wordt naar verwachting in mei dit jaar opgeleverd. Het schip biedt ruimte aan zestien gasten. Twaalf gasten kunnen worden ondergebracht in zes luxueuze kamers. De rest kan in cabines benedendeks terecht.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=ql0y2rLBDFw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.