Michael van Gerwen walst over James Wade heen in Premier League darts

29 april 2016 om 01:09 • Aangepast 21 november 2020 om 10:50
nl
Michael van Gerwen heeft op de dertiende speelavond van de Premier League darts de leidende positie overgenomen van Phil Taylor. Hij rolde in Birmingham de Engelsman James Wade op met 7-1.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De nummer één van de wereldranglijst nam daarmee revanche voor zijn enige nederlaag tot dusver in de Premier League in de eerste ronde tegen Wade op 4 februari in Leeds.

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen snoepte de eerste leg in elf darts meteen af van Wade en stoomde, mede dankzij een 124-finish, door naar een 4-0 voorsprong. De vijfde leg was pas een prooi voor de Engelsman, maar daarna liep 'Mighty Mike' opnieuw bij hem weg.

Wachten op privacy instellingen...

KoploperVan Gerwen komt door zijn zege in het klassement op 22 punten. Evenveel als Taylor, die in Birmingham zijn eerste nederlaag incasseerde na een ongeslagen reeks van twaalf partijen. De Schot Peter Wright was met 7-4 te sterk voor 'The Power'. Op basis van het aantal gewonnen legs in de gehele competitie mag Van Gerwen zich de nieuwe koploper noemen. Hij is al verzekerd van deelname aan de 'Final Four'.
Raymond van Barneveld kan kwalificatie voor de halve finales vergeten. De Haagse darter was niet opgewassen tegen wereldkampioen en titelverdediger Gary Anderson. De Schot was met 7-5 te sterk voor Van Barneveld, die in de laatste twee speelronden van de reguliere competitie geen sportieve perspectieven meer heeft.
ProgrammaDe Premier League doet de komende weken nog Manchester (5 mei) en Rotterdam (12 mei) aan. Op 19 mei is de grote finale in Londen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.