Video

Nostalgische Kermis in Tilburg verslaat met eenvoud de dure attracties

29 juli 2016 om 15:10
nl
"Ik denk dat het geheim de vrolijkheid en de gezelligheid van de mensen onder elkaar is." De Nostalgische Kermis op het Koningsplein, als onderdeel van de grote Tilburgse Kermis, is een groot succes. Op het pleintje staan geen grote wilde attracties, maar zaken uit onze prille jeugd zoals een draai- en zweefmolen en de rups. En, een ritje is lekker laaggeprijsd!
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De bootjesmolen van Geert Eeringa is meer dan honderd jaar oud en zit bomvol met kinderen. "Ons succes is dat alle attracties op de Nostalgische Kermis één euro kosten en ook nog eens dat een ritje langer duurt. Het zijn eenvoudige, leuke attracties waar kinderen zonder gevaar in kunnen en waar hun ouders en grootouders ook nog ingezeten hebben."
ZIE OOK: Oudjes op de Tilburgse Kermis: 'Ik ga nergens in want dan heb ik een kotszak nodig'
Dorpskermis Kermisdeskundige Bert van het Houten van de Stichting Kermis Cultuur zegt dat de Nostalgische Kermis een dorpskermis is als onderdeel van de grote Tilburgse kermis. "Dat is ook een deel van het succes, het is een besloten plein, dat een dorpse uitstraling heeft. Het grappige is dat ouders hun kinderen nog steeds op een ouderwetse manier kennis laten maken met de kermis, simpelweg een keertje in de draaimolen vinden kinderen geweldig."
ZIE OOK: Wat gebeurt er als je een frietje met mayonaise eet in de Tornado? [VIDEO]
Sfeer en ritprijzenBezoekers van het kermispleintje roemen zonder uitzondering de sfeer en de lage ritprijzen. "Het is zo leuk voor de kleinere kinderen, die kunnen hier nog wel in de attracties." Een Tilburgse, die met haar kleinkind op de Nostalgische Kermis loopt, noemt als succesfactor ook al het prijsbeleid. "Wat denk je van de prijzen. Ik denk dat dat het is!"
De Nostalgische Kermis is te vinden op het Koningsplein in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.