Check check doublecheck en toch lag er een bom onder het Lariksplein in Den Bosch

8 november 2016 om 19:47
nl
De gemeente Den Bosch en de aannemer hadden geen aanwijzingen dat er onder het Lariksplein een bom uit de Tweede Wereldoorlog zou liggen. Maandag stuitte een aannemer op een duizendponder en moest een deel van de Graafsewijk worden ontruimd. Nog dezelfde avond is de bom afgevoerd.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

De gemeente Den Bosch heeft twee jaar geleden alle plekken in de stad in kaart gebracht waar een nog niet ontploft explosief zou kunnen liggen. De gemeente is uitgegaan van alle plekken in de stad waar in de Tweede Wereldoorlog is gevochten en waar munitie in de grond zou kunnen zijn gekomen.
Risico als laag ingeschatDaarbij is ook het Lariksplein in beeld gekomen. Het risico dat daar een bom op minder dan één meter diep zou kunnen liggen werd door de gemeente als laag ingeschat. Het plein is in 1967 aangelegd en in 1980 is er het riool aangelegd. Toen werd er niets gevonden.
Die informatie is gedeeld met de aannemer die nu aan het werk is op het Lariksplein. Desondanks is er, volgens de gemeente, voordat het werk begon en tijdens het werk nog bodemonderzoek gedaan. Ook toen is er niks gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.