Tilburg wil mega-autofabriek van Tesla naar de stad te halen

12 december 2016 om 15:49
nl
De gemeente Tilburg probeert de zogenoemde Gigafactory 2 van het automerk Tesla naar de stad te halen. De gemeente is samen met De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, de provincie en het ministerie de stad aan het ‘positioneren’.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van D66. Verder wil de gemeente niets kwijt over het aquisitietraject. “In het algemeen is het openbaar maken van acquisitietrajecten niet verstandig, omdat dit de haalbaarheid niet bevordert.”    
Gigafactory 2Veel is er nog niet bekend over de fabriek, maar als hij een beetje gaat lijken op Gigafactory 1, dan is een flinke jongen. Gigafactory 1 wordt momenteel nog gebouwd in de Amerikaanse staat Nevada en is ruim 1200 hectare groot, of grofweg 2400 voetbalvelden. Er gaan straks tussen de 6000 en 10.000 mensen werken.
Minister Henk Kamp van Economische zaken heeft al laten weten zich sterk te maken om de fabriek naar Nederland te halen. Ook hij houdt verder de lippen stijf op elkaar.
TilburgTesla heeft al eerder gekozen voor Tilburg. Vorig jaar opende ze al een afbouwfabriek en een servicewerkplaats in de stad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.