PSV komt goed weg in Almelo, Davy Pröpper maakt winnende goal

28 januari 2017 om 21:28 • Aangepast 21 november 2020 om 04:00
PSV is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen. Davy Pröpper maakte enkele minuten voor het laatste fluitsignaal de winnende treffer tegen Heracles Almelo.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV, in de tweede minuut. Gastón Pereiro kreeg na een goede combinatie met Pröpper de kans de score te openen. Zijn inzet werd echter gekeerd door Heracles-goalie Bram Castro. In de tiende minuut kreeg Heracles Almelo een strafschop na een onbesuisde actie van Daniel Schwaab. Een tegendoelpunt kwam er echter niet, want Jeroen Zoet pakte de inzet van Samuel Armenteros.

Ondanks die gemiste strafschop leek PSV in de eerste helft nog niet helemaal wakker. Heracles Almelo had het initiatief. Luuk de Jong kreeg twee kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. De aanvaller scoorde voor het laatst op 26 november. In de laatste minuten voor de rust zette PSV iets meer druk op het doel van Heracles Almelo. Pogingen van De Jong en Pröpper werden echter makkelijk tegengehouden door Castro.
Bart Ramselaar opende kort na rust de score in Almelo. Een snelle tegenaanval van de Eindhovenaren eindigde voor de voeten van de middenvelder. Heracles-doelman Bram Castro kon nog een hand tegen de bal zetten, maar dat was niet genoeg om een doelpunt te voorkomen.
Gelijkmaker em winnende trefferEen kwartier voor tijd kwam Heracles uit het niets terug in de wedstrijd. Nadat Luuk de Jong een grote kans liet liggen, maakte de thuisploeg de 1-1. Invaller Kristoffer Peterson speelde door terwijl ploeggenoot Thomas Bruns geblesseerd op de grond lag. Uiteindelijk kwam de bal via Bradley Kuwas in het strafschopgebied. Met een fraaie volley scoorde Armenteros de 1-1.
Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was het Pröpper die PSV alsnog drie punten bezorgde. Het van richting veranderde schot van Pröpper zorgde ervoor dat de landskampioen - net als vorige week tegen sc Heerenveen – ontsnapte.