Dubbelrol voor Jürgen Locadia bij winnend PSV tegen Vitesse, spits zet fout recht met twee treffers

29 oktober 2017 om 14:23 • Aangepast 20 november 2020 om 20:58
Jürgen Locadia kroonde zich zondagmiddag tot man van de wedstrijd bij Vitesse-PSV. De PSV-aanvaller scoorde zondagmiddag eerst in zijn eigen doel, maar daarna ook twee keer in het vijandelijke doel.
Profielfoto van de Bekker Peter
de Bekker Peter

PSV en Vitesse begonnen zondagmiddag fel aan de wedstrijd in Arnhem. Vitesse-verdediger Matt Miazga ontsnapte in de eerste minuut aan een kaart na een armbeweging richting Luuk de Jong en twee minuten later kreeg PSV-aanvoerder Marco van Ginkel geel na een stevige tackle op Alexander Büttner.

Negen minuten later was het weer raak. Toen kreeg Vitesse-back Fankaty Dabo geel voor een tackle van achteren op Jürgen Locadia.

Niet imponeren
PSV liet zich hierdoor echter niet imponeren. In de tiende minuut viel een eerste goede kans te noteren. Een schot van Marco van Ginkel werd van richting veranderd en belandde op het Arnhemse doel. Acht minuten later was het wel raak, toen Hirving Lozano werd weggestuurd door Joshua Brenet en de Mexicaan vanuit een moeilijke hoek raak schoot.

Een paar minuten later kregen Gastón Pereiro en Luuk de Jong een goede kans op de 0-2, maar hun inzetten werden gekeerd. En ook Daniel Schwaab was in de veertigste minuut dichtbij een treffer. Maar zijn kopbal uit een corner belandde net naast het doel van Remko Pasveer.

Ongelukkig
PSV leek de rust te halen met de 0-1 voorsprong, maar het ging mis bij een hoekschop vlak voor rust. Jürgen Locadia raakte de voorgegeven bal ongelukkig en via de paal belandde de bal in het Eindhovense doel.

Kort na rust maakte Locadia die fout meteen goed. Met een poeier van ruim twintig meter verraste hij Vitesse-goalie Pasveer: 1-2.

Weer Locadia en weer Lozano
Maar Vitesse bleek hierdoor niet geknakt. Ex-PSV'er Tim Matavz leek de thuisploeg een paar minuten later alweer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet werd afgekeurd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Volgens hem stond Matavz buitenspel.

Drie minuten daarna was Locadia weer trefzeker. Hij scoorde na een mooie individuele actie de 1-3 en Lozano maakte er daarna ook nog 1-4 van.

Daarmee leek het duel beslist, maar het werd weer een beetje spannend toen invaller Mason Mount er op magnifieke wijze 2-4 van maakte. Maar verder kwam Vitesse niet.