Video

Digitale loverboypraktijken: Bredanaar vast voor afpersen en prostitueren tenminste negen vrouwen

15 november 2017 om 13:24
nl
Een 29-jarige Bredanaar is dinsdag opgepakt, omdat hij minstens negen vrouwen zou hebben afgeperst en zo zou hebben gedwongen tot prostitutie. "Zijn werk kun je zien als digitale loverboypraktijken", zegt de politie.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De verdachte had valse profielen met nepfoto's op verschillende gewone datingapps en ging volgens de politie sluw te werk. "Hij deed zich voor als knappe vlotte zakenman", zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. "Hij nam de tijd, soms dagen of langer, om via onlinegespreken hun vertrouwen te winnen." 

Naaktfoto's
De man vroeg dan om naaktfoto’s. "Daarna stelde hij voor om tot een leuke date te komen en bood de vrouwen daarvoor geld aan. Op de afgesproken plek, een bushalte in Breda, kwam hij dan niet zelf opdagen maar een andere man. Via een appje dreigde hij dan", weet de politie. 

De vrouw moest dan sex hebben en het geld aan hem geven. Zo niet, dan zou haar naaktfoto online komen. Enkele vrouwen zwichtten ook daadwerkelijk voor de druk. "Dit soort mannen speurt naar vrouwen als een soort prooi. Het vermoeden is dat hij bewust zocht naar vrouwen die in geld- of ook psychische nood zaten. Of snel een centje dachten bij te verdienen", zegt Uytdehage.

Aangifte
Een aantal slachtoffers van de Bredanaar heeft inmiddels aangifte gedaan. Ze komen onder meer uit Hoogvliet, Rotterdam, Kerkrade, Groningen en Den Helder. Voor zover bekend hebben zich nog geen Brabantse vrouwen gemeld.

Het team Mensenhandel van de politie wist de verschillende zaken aan elkaar te linken en kwam bij de 29-jarige Bredanaar uit. De man is aangehouden. Het onderzoek gaat verder, onder meer naar hoe hij aan klanten kwam voor de sexafspraken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.