Zeer grote brand in woonwijk Woudrichem onder controle: meerdere garageboxen verwoest

9 oktober 2018 om 05:44
nl
Bij een garagebedrijf aan de Burgemeester van der Lelystraat in Woudrichem heeft dinsdagochtend vroeg een zeer grote brand gewoed. Volgens de brandweer ging het om zes garageboxen die in brand stonden. Ze zijn vrijwel volledig uitgebrand. Rond halfzeven had de brandweer de situatie onder controle. Het nablussen gaat wel nog enkele uren duren.
Geschreven door

De garageboxen zitten vast aan de achterkant van het bedrijf. Het gaat om autobedrijf De Graaf, dat midden in een woonwijk ligt. "Er is geen gevaar geweest voor de omwonenden", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten. "Wel konden ze last van rook hebben, maar we hebben niemand uit hun huizen hoeven halen." Voor zover bekend is er geen sprake van gewonden.

 

Wachten op privacy instellingen...

Vuur niet overgeslagen
In eerste instantie dacht de brandweer dat de werkplaats van de garage in brand stond. "Dat bleek niet het geval. En doordat we groot uitgerukt waren, konden we voorkomen dat het vuur alsnog zou overslaan naar de werkplaats", aldus de Veiligheidsregio. Aan de voorkant van het autobedrijf staat een benzinepomp, maar daar kwam het vuur niet in de buurt.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

'Geen auto's'
Op het moment dat de brand uitbrak, rond vijf uur dinsdagochtend, stonden er volgens omstanders geen auto's in de garageboxen. Wel stonden er voor de boxen twee auto's geparkeerd. Een van de wagens is volgens omstanders ook in brand gevlogen. De andere kon op tijd worden weggehaald.

Wat er verder nog in de boxen stond, is niet bekend. Op de foto is goed te zien dat de schade aan de boxen zelf enorm is.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!