Video

Duizenden knuffels van herdenkingsplek Oss met liefde en respect schoongemaakt en opgeborgen

15 oktober 2018 om 15:47
nl
Het moet een bijzondere ervaring zijn. De duizenden knuffels die herinneren aan een verschrikkelijk ongeluk, schoonmaken en opbergen. Dat kun je alleen maar met liefde en respect doen.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

De herdenkingsplek bij het spoor in Oss was donderdag relatief snel opgeruimd. Het opbergen van alle tekeningen, gedichten, brieven, kaartjes en de duizenden pluche beestjes, in een grote loods in Oss, neemt wat meer tijd in beslag. Zeker omdat dit zorgvuldig en met respect gebeurt. "We maken alle knuffels eerst schoon. En we zorgen ervoor dat ze netjes en droog de dozen in gaan. Ik schat dat het om z'n 10.000 knuffels gaat. We overleggen met de betrokken families wat ermee gaat gebeuren", vertelt Sjaak van de Loop van de gemeente Oss. 

Bekijk de video en lees verder.

Tekeningen, brieven en gedichten voor altijd bewaard
Behalve de enorme hoeveelheid knuffels is de berg aan brieven, tekeningen, gedichten en kaartjes minstens zo groot. "Ook die worden allemaal gedroogd. En we scannen álles. Zodat alle verhalen en tekeningen voor altijd bewaard blijven." 

Wachten op privacy instellingen...

Bloemen ook opgeruimd
Ook de zee aan bloemen is afgelopen donderdag opgeruimd. Maar niet zonder eerst al het plastic te verwijderen. En alle lieve kaartjes eraf te halen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!