Video

Auto gaat in vlammen op in Helmond, brand dreigde over te slaan op huis

18 oktober 2018 om 06:19
nl
Een auto die geparkeerd stond op de oprit bij een huis aan de Rootakkers in Helmond is woensdagnacht in vlammen opgegaan. Iemand in de buurt ontdekte de brand iets voor halfvier en belde direct de brandweer. Bij het huis aangekomen, forceerde de brandweer volgens omstanders eerst de voordeur. Vervolgens werd de bewoner uit zijn huis gehaald.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het gevaar bestond dat het vuur over zou slaan op het huis. Dit gebeurde uiteindelijk niet al liep de gevel van het huis wel schade op door de brand.  

De benzinetank van de auto lekte brandstof waardoor de vlammen hevig waren. De auto moet als verloren worden beschouwd. Ook een deel van een schutting moest het ontgelden.  De politie gaat uit van brandstichting.

Onrustige avond en nacht
Het was een onrustige avond en nacht in Helmond qua branden. De brand aan de Rootakkers was de derde binnen enkele uren. Woensdagavond rond half twaalf werd een brand gemeld bij supermarkt Jan Linders aan de Dijksestraat en zo’n drie kwartier later kwam de melding van een brand aan het Coffermanspad in de stad.  

Op de laatste plek ging het om een stapel bladeren die in brand stond. En bladeren gaan zoals de politie het zegt 'in de regel niet vanzelf branden'. Dus ook hier bestaat het vermoeden van brandstichting. Over de brand aan de Dijksestraat kon de politie verder geen informatie geven. Ze geeft aan er niet vanuit te gaan dat er een verband is tussen de autobrand aan de Rootakkers en de brand aan het Coffermanspad.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.