Video

Korporaal overleden nadat hij onwel werd in zwembad De Stok in Roosendaal

22 oktober 2018 om 22:22
nl
De Koninklijke Marechaussee en de Inspectie Veilgheid Defensie doen onderzoek naar het overlijden van korporaal Mark Ruben van de landmacht. De man was vrijdag onwel geworden tijdens een oefening in zwembad De Stok in Roosendaal.
Geschreven door

Nadat de korporaal onwel was geworden, grepen instructeurs in en werd de man met spoed opgenomen in het het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij overleed twee dagen later aan complicaties, zo meldde Defensie.  Ruben volgde in Roosendaal de opleiding tot commando.

Marechaussee
Volgens gespecialiseerde advocaat Michael Ruperti heeft het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee de meeste prioriteit. "De oorzaak van het overlijden wordt onderzocht, ook de omstandigheden en verantwoordelijkheden tijdens de oefening", aldus Ruperti.

De marechaussee onderzoekt of er mogelijk strafrechtelijke verwijten kunnen worden gemaakt, zoals dood door schuld en het niet opvolgen van dienstvoorschriften. "Het is belangrijk dat deze vragen eerst beantwoord worden." 

'Snel duidelijkheid nodig'
Ruperti: "Een intern onderzoek kan het strafrechtelijk onderzoek besmetten, daarom vindt in de regel pas een intern onderzoek plaats na toestemming van de officier van justitie." Hoe lang het onderzoek gaat duren, is nog niet bekend. "Het is vooral voor de nabestaanden belangrijk dat er snel duidelijkheid komt", aldus de advocaat.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.