‘Stelletje losers, blijf van mijn spullen af’, oprit vol keramiek leeggeroofd in Dorst

27 oktober 2018 om 15:46
nl
Een ontzettend lege oprit. Kunstenares Anneke Heerkens (74) uit Dorst kon haar ogen niet geloven toen ze vrijdagochtend vanuit haar atelier naar buiten keek. “Een groot deel van mijn keramiek die ik op de oprit had uitgestald was verdwenen”, vertelt de 74-jarige kunstenares uit Dorst.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Schalen, potten, uilen, kippen en plaquettes van aardewerk. Heerkens had de oprit gezellig gemaakt. “Natuurlijk verdwijnt er weleens wat, maar dan gaat het om een kwajongensstreek. Nu was mijn oprit zo goed als leeg. Dit moeten ze met een bestelbus hebben gedaan. Dat kan niet anders, de spullen zijn veel te zwaar. Die neem je niet zomaar te voet mee”, vertelt Anneke. 

'Mooiste potten staan er nog'
Een buurman hoorde 's nachts iets op de grond vallen en ging nog naar buiten omdat hij dacht dat er bij hem werd ingebroken. Heerkens: “Waarschijnlijk zijn de dieven gestoord bij hun werk. Gelukkig, want mijn mooiste potten staan er nog.” 

Het ergste vindt Anneke dat de daders op haar oprit zijn geweest en in haar atelier hebben gekeken. “Blijf van mijn oprit en mijn spullen af. Stelletje losers, werk zelf voor je spullen. Of kom langs, dan geef ik het gewoon”, zegt Anneke boos. 

Ze heeft weinig vertrouwen dat ze haar gestolen spullen nog terug gaat zien. “Het maken van keramische voorwerpen is mijn grootste hobby. Ik hoef er niet rijk van te worden, als ik mijn onkosten maar terugverdien. Om rijk te worden ben ik bovendien toch al aan de late kant.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!