Gewapende overval op cafetaria in Helmond, daders zonder buit ervandoor

2 november 2018 om 22:24
nl
Een cafetaria in Helmond is vrijdagavond overvallen door twee gewapende mannen. De snackbar is na Eindhoven en Nuenen de derde plek in Brabant waar een overval werd gepleegd.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Rond halftien drongen twee mannen een cafetaria aan de Van Amstelstraat in Helmond binnen. De daders bedreigden het personeel met een vuurwapen en gingen er daarna weer vandoor. Volgens de politie is er niets buitgemaakt. De politie zocht na de overval in de omgeving van de friettent naar de daders, maar die werden niet gevonden. Zaterdag houdt de politie nog een buurtonderzoek. 

De daders van de overval zijn ongeveer 16 jaar. Een van de daders droeg een donkere gewatteerde jas en zwarte sneakers met witte strepen. De andere dader droeg donkere kleding. 

'Weer vaker overvallen'
Opvallend is dat er vrijdagavond rond negen uur ook een gewapende overval werd gepleegd op een cafetaria in Nuenen en op een winkel in Eindhoven. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk niet om dezelfde daders. 

Toch is het voor de politie ook duidelijk dat de criminelen steeds meer toeslaan. "De laatste tijd vinden er weer vaker overvallen plaats. Het is vroeg donker en daarom zijn wij extra alert", schrijft de ze op Twitter. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!