Video

5 schietpartijen binnen een jaar, waarschijnlijk uit de hand gelopen drugsruzie [TIJDLIJN]

12 november 2018 om 21:28
nl
Een liquidatiepoging, twee schietpartijen op woonwagenkampen, de beschieting van een huis en de moord op Toon Sweegers (51). Deze vijf schietpartijen die allemaal het afgelopen jaar in Eindhoven en Best hebben plaatsgevonden, lijken volgens de politie verband te hebben. De zaken zouden te maken hebben met een drugsconflict.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis
  • Op 11 maart raakt een man van 37 gewond na een schietpartij op een woonwagenkamp aan de Kasteellaan in Eindhoven. Het slachtoffer had verschillende schotwonden.
  • Op 12 april 2018 wordt autohandelaar Toon Sweegers in zijn auto geliquideerd. Dat gebeurde op Den Bult, een straat in een anders altijd rustig wijkje in het Eindhovense stadsdeel Strijp, vlakbij het Philips stadion.
Wachten op privacy instellingen...

 

  • Niet veel later, op 22 april, worden bewoners van het woonwagenkamp aan de Welschapsedijk in Eindhoven opgeschrikt. Waarschijnlijk is er met een machinegeweer op een woonwagen geschoten. In één raam zitten zeker twintig kogelgaten. Wonder boven wonder raakt er niemand gewond.
  • Op 7 mei wordt een vrouw in Best op klaarlichte dag meerdere keren van dichtbij beschoten door een man met een motorhelm op. Maandagavond liet de politie voor het eerst beelden zien van die liquidatiepoging.
  • Begin juni wordt een huis aan de Shakespearelaan in Eindhoven beschoten. In dat huis woonde de vermeende 'wonderbelegger' Rob van den B. Voor die beschieting worden twee jonge Amsterdammers opgepakt.
Wachten op privacy instellingen...

Wat de precieze relatie is tussen de zaken, blijft nog onduidelijk. De politie vermoedt dat de schietpartijen het gevolg zijn van een conflict in het drugsmilieu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.