Corrie van der Valk kwam om bij botsing trein, jarenlang lag ze begraven in anoniem graf

16 november 2018 om 13:31
nl
Corrie van der Valk, getrouwd met een lid van de bekende horecafamilie, is op 7 januari 2001 door een botsing met een trein op het spoor Namen-Dinant om het leven gekomen. Ze is daarna begraven op een begraafplaats voor anonieme overledenen in het Waalse dorp Bois-de-Villers. Het is niet duidelijk of het om een ongeluk of zelfmoord gaat.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Volgens de procureur was de toen 58-jarige Corrie die dag alleen. Ze had niets bij zich waarmee ze geïdentificeerd kon worden of waaruit bleek dat ze uit Nederland kwam.

Zwaar verminkt
Haar lichaam was zwaar verminkt. Onlangs werd haar lichaam door de afdeling Vermiste Personen van de Belgische justitie opgegraven en DNA afgenomen. Via een internationale databank werd een match gevonden.

Corrie en haar man Nico van der Valk leefden hun eigen leven, daarom sloeg de familie pas twee weken later alarm. Jarenlang deden allerlei geruchten de ronde over haar vermissing. Zo zou ze in India bij een sekte wonen, maar ook haar echtgenoot Nico van der Valk was een tijdje verdachte. In 2002 werd het politieonderzoek gestaakt. In 2008 werd Corrie van der Valk officieel dood verklaard. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!