7200 huishoudens bijna een uur zonder stroom en telefoon door brand transformatorhuisje Steenbergen

22 november 2018 om 08:24
nl
In een transformatorhuisje aan de Nicolaas Peckstraat in Steenbergen heeft donderdagochtend brand gewoed. Uit veiligheidsoverwegingen werd de stroom er afgehaald en dat betekende dat 7200 huishoudens van negen uur tot tien voor tien geen stroom hadden.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

In Dinteloord, Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Kruisland, De Heen en Sint-Philipsland (Zeeland) was er bijna een uur geen stroom. De inwoners ontvingen een NL-Alert als waarschuwing. Mobiel bellen in en om Steenbergen leverde ook problemen op omdat ook steunzenders van de telecomproviders zonder stroom kwamen te zitten.

Er was  kortsluiting ontstaan in het transformatorhuisje, een zogenoemd regelhuisje of verdeelstation. Rond half tien was de brand onder controle. Omdat de schakelinstallatie geen schade heeft opgelopen, duurde de storing niet lang.

Lees verder na de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Ik hoorde een knal'
Tiny van Terheijden woont vlakbij het getroffen transformatorhuisje. "Rond acht uur gingen de lichten flikkeren in huis, maar was er nog geen stroomstoring. Kort daarop hoorde ik een doffe knal en ben ik buiten gaan kijken en zag ik de brand. Daar schrok ik wel van. Ik moest meteen denken aan wat er in Bergen op Zoom gebeurd is."

Wachten op privacy instellingen...

Bergen op Zoom
Het is de vierde keer in korte tijd dat er brand woedt in een transformatorhuisje. Onlangs was er een explosie in een transformatorhuisje in Bergen op Zoom. Daar vielen vier gewonden bij. Omdat de Veiligheidsregio een dergelijk scenario wilde voorkomen, werden twee omliggende huizen na de brand ontruimd.

Ook in Oud-Gastel en Waalwijk woedde er onlangs brand in een transformatorhuisje.

Problemen met deze stroomstations?
Door al deze branden rijst de vraag of er iets mis is met de transformatorhuisjes in Brabant. Een woordvoerder van Enexis daarover: "We onderzoeken al deze branden nog. Het lijkt erop of de branden op verschillende manieren zijn ontstaan, maar ik begrijp de zorg en dus moeten we dat uit gaan zoeken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.